Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ευρωπαϊκό στρατό στα ελληνικά σύνορα προτείνει η Αυστρία


«Δεδομένου ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες», είπε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt». Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε μάλιστα, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή (των προσφύγων), στο ανθρωπιστικό πεδίο, αλλά και στην επαναπροώθηση.


Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ζήτησε περαιτέρω ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. 

«Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της FRONTEX και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά. 

Η αυστριακή κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει προσεχώς την πρότασή της αυτή για πολιτικο-στρατιωτική αποστολή και στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα δε με τον αυστριακό υπουργό Άμυνας την πρότασή του υποστηρίζουν ήδη πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: