Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Κατερίνη: To ‘’Πάρκο των Χρωμάτων’’ μαγεύει!

*Tης Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
Στο ειδυλλιακό τοπίο του Πάρκου της Κατερίνης, βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο ‘’Πάρκο των χρωμάτων’’, και φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους. Πολλαπλές εκδηλώσεις και δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες.



Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2018 πολίτες όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο γιορτινό ‘’Πάρκο των χρωμάτων’’, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης για δεύτερη φορά, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές δράσεις. Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ και καραγκιοζοπαίκτες παρευρίσκονται καθημερινά, χαρίζοντας χαμόγελα. Επίσης το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι πλούσιο με θεατρικές παραστάσεις, χορωδίες, συναυλίες, μουσικά πάρτι και θεματικά σόου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν τραγουδήσει στη σκηνή και διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα, οι Μπλε, οι Ονιράμα και οι 48 ώρες. Οι δράσεις φέτος είναι περισσότερες από πέρυσι και περιλαμβάνουν παγοδρόμιο, παγοτσουλήθρα, πολικό εξπρές, παιδική χαρά, σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, ταχυδρομείο κ.α. Οι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια συγκεντρώνονται στην γιορτινή αγορά και στο ζαχαρόσπιτο, που βρίθει γλυκισμάτων, καθώς και στο Λούνα παρκ, που γεμίζει παιδικές φωνές.


Οι πολίτες φρονούν πως η διοργάνωση αποτελεί γιορτινό ‘’στολίδι’’ για την Κατερίνη, καθότι με αυτή αναβαθμίζεται ο τόπος. Οι κυρίες Μαρία Χλεμέ, πωλήτρια εδεσμάτων και Μαρία Τζιτζιλή, υπάλληλος του Δήμου, θεωρούν, παρόλα αυτά, πως η προσέλευση του κοινού είναι μειωμένη, συγκριτικά με το 2016 και πολύς κόσμος επισκέπτεται το πάρκο, όμως δεν αγοράζει, παρά αρκείται σε μια βόλτα. Στην αρχή δε, οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι και υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εντούτοις, εκτιμούν πως στις τελευταίες μέρες πρίν την πρωτοχρονιά θα έρθουν περισσότεροι άνθρωποι. 


Τα εγκαίνια ήταν στη 1 Δεκεμβρίου 2017. Ο Δήμος είναι φανερό πως φέτος προσπάθησε να βελτιώσει τη διοργάνωση και το πάρκο είναι πιο μαγευτικό από ποτέ. Επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες, με τα συντριβάνια, τα ελάφια, τα παγόνια και τις χήνες, τα δέντρα και φυσικά όλο τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Το μόνο που μένει είναι να τις ανακαλύψετε.

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: