Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε τράπεζες και ΑΤΜ στην Αθήνα

Περισσότερες από διακόσιες περιπολίες σε όλη την πρωτεύουσα σε τράπεζες και ΑΤΜ, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε ρόλο απλών παρατηρητών. Ανάκληση αδειών και ρεπό των αστυνομικών, μετά το επίσημο σφράγισμα του δημοψηφίσματος  για την επόμενη Κυριακή αλλά και αύξηση στα μέτρα φρούρησης «κόκκινων» στόχων όπως βουλή, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πρεσβείες, ευαίσθητες υπηρεσίες. Είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας που τέθηκε σε εφαρμογή και αναμένεται να διαρκέσει μια εβδομάδα μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος. 



Μέχρι στιγμής, αν και έχουν γίνει αναλήψεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από ΑΤΜ όλης της χώρας και  έχουν «αδειάσει» τα ράφια πολλών σουπερμάρκετ δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό περιστατικό και οι εκτιμήσεις των αρχών λένε ότι ίσως υπάρξουν προβλήματα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και τις υπόλοιπες ημέρες αν η λειτουργία των τραπεζών είναι προβληματική.  
Τότε, θα τεθεί σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικοί από την απλή επιτήρηση των τραπεζικών υποκαταστημάτων θα περάσουν στη φύλαξη και την προστασία αυτών από εξοργισμένους πολίτες ή ομάδες που ενδεχομένως αποπειραθούν να δημιουργήσουν προβλήματα.  

Αξίζει να τονισθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φθάσει πληροφορίες στους αναλυτές της Αστυνομίας, που κάνουν λόγο για πιθανό χτύπημα ή επεισόδια και για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία από τη μυστηριώδη γυναίκα με την ξανθιά περούκα και λεία 125.000 ευρώ να έχει να κάνει με πιθανό χτύπημα καθώς πλησιάζουμε στη 16η Ιουλίου με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψη του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη στα στενά της Πλάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: