Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Άννα Ασημακοπούλου: «Οι γυναίκες λένε ναι στην Ευρώπη»


Η Βουλευτής Β’ Αθηνών και τομεάρχης Δημοσιονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε  η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, την Δευτέρα 29 Ιουνίου στην Ημερίδα της ΓΓΙΦ «Οργάνωση Υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κα. Κούβελα με τις δηλώσεις της σπέρνει το διχασμό μεταξύ των γυναικών ενώ ο ρόλος της είναι να εκφράζει την ενότητα και να αγκαλιάζει όλες τις γυναίκες. Η κα. Κούβελα αντί να αισθάνεται το βάρος και την τιμητική θέση, που έχει λόγω της ιδιότητας της ως γενικής γραμματέας ισότητας των φύλων, προτιμά να λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος.


Οι γυναίκες όμως είναι σκεπτόμενες. Δεν άγονται και φέρονται από το λαϊκισμό και τα εκβιαστικά διλήμματα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖA-ΑΝΕΛ. Οι γυναίκες είναι εργαζόμενες, νοικοκυρές και μητέρες. Ζουν το παρόν και κοιτάζουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Αποζητούν τη σιγουριά και την ασφάλεια, την οποία δίνει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η γυναίκα ξέρει, τι θα πει αξιοπρέπεια, μόχθος και προσπάθεια. Έτσι πορεύεται στη ζωή της. Ξέρει, τι θα πει συνεννόηση, συνεργασία και αγώνας. Δεν παραμυθιάζεται από όσους υπόσχονται πολλά, αλλά της παίρνουν και αυτά που έχει κατακτήσει με τόσο κόπο.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η κρίση χτυπάει διαχρονικά περισσότερο τις γυναίκες. Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση, όπως η δική μας, η γυναίκα αγωνίζεται κάθε μέρα για το παρόν και το μέλλον.
Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων αποτελούν κεντρικό άξονα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η Ευρώπη κατοχύρωσε την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας, προώθησε τις θετικές δράσεις και την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου. Οι γυναίκες λένε ναι στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: