Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ" σύμφωνα με τη JP Morgan!

Εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα Grexit ακόμη και σε διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε σημερινή της έκθεση η JP Morgan.Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι εκλογές αναμένεται να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.Μια κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει επίπτωση στην οικονομία, τονίζει, προβλέποντας ότι το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει χαμηλότερα την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,9% φέτος και 3,7% το 2016.Οι οικονομολόγοι της JP Morgan δίνουν πιθανότητα 5% για έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ ο κορυφαίος οικονομολόγος του αμερικανικού οίκου, David Aserkoff, παραμένει neutral για Ελλάδα εν όψει των εκλογών.



Ο ίδιος εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και οι μετοχές θα ανακάμψουν, με την αγορά να προεξοφλεί -σύμφωνα με τα CDS- πιθανότητα χρεοκοπίας 62%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό, όπως υψηλή είναι και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που διαμορφώνεται στο 10%, με άνοδο 3,5% από το Σεπτέμβριο.

Ο οίκος θεωρεί επίσης ακραίο σενάριο και την διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας.

Το βασικό σενάριο του οίκου για τις τράπεζες, σε πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμφωνία με την τρόικα και η "χαλάρωση" της στάσης του κόμματος του Αλ. Τσίπρα σε κάποιους τομείς - κλειδιά. "Ο πολιτικός θόρυβος το μόνο που θα κάνει είναι να καθυστερήσει την πορεία ανάκαμψης του κλάδου", τονίζει, προσθέτοντας πάντως πως μετά το 2015 τα πράγματα αναμένεται να ομαλοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: