Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Ομπάμα - Τσίπρα ο μεγάλος στόχος της Κουμουνδούρου

Άνοιξε η όρεξη των ιθυνόντων του ΣΥΡΙΖΑ για συναντήσεις με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες μετά τη συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο. Όπως ανέφερε στο parapolitika.gr βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ανήκει μάλιστα στην προεδρική πτέρυγα αλλά δεν ασκεί και σφοδρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα, ο μεγάλος στόχος του επιτελείου του προέδρου του κόμματος είναι να γίνει μία μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να κανονιστεί μία συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα ή ακόμα και με τον Τζο Μπάιντεν. 



Εκείνοι που επεξεργάζονται το συγκεκριμένο σχέδιο για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα είναι οι ίδιοι που τον προώθησαν και τελικά κατάφεραν ο ίδιος να επισκεφθεί το Άγιον Όρος, θεωρώντας ότι τέτοιες επισκέψεις ενισχύουν την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια συμπεράσματα άλλωστε προέκυψαν και από την επίσκεψή του και την ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings. 

Οι στόχοι πλέον, στον τομέα των συναντήσεων,  τίθενται αρκετά ψηλά αφού το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί ότι η αναγνωρισιμότητά του εκτοξεύθηκε από τη στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν. Παράλληλα η συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό ενίσχυσε την εικόνα του δυνάμει πρωθυπουργού, που θέλει να προωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: