Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Γελάει με τις ουρές, θα παραιτηθεί με το ΝΑΙ

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά ο Γιάννης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στο Bloomberg. Μιλώντας στο πρακτορείο , ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει ο ίδιος τη συμφωνία, εφόσον το δημοψήφισμα βγάλει “ναι”, και εκ των πραγμάτων θα επιλέξει την οδό της παραίτησης και της αποχώρησης από το πόστο που κατέχει.



Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι μια ενδεχόμενη υπερψήφιση του “όχι”, θα διευκολύνει την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επίτευξη μιας καλύτερης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, ενώ αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, σχολίασε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να “κόψει το χέρι του”, από το να υπογράψει μια συμφωνία που δεν εμπεριείχε την αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους.

Συντάξεις και ουρές

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκάλεσαν όσα είπε για τις ουρές στα ΑΤΜ.

Όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης  για να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά» υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος και η Δανάη πρέπει να είναι οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν πάει σε ΑΤΜ αφού έχουν λιτό τρόπο ζωής  γιατί πηγαίνει «από τη μία σύσκεψη στην άλλη».

Εκείνο όμως που προκαλεί οργή και αγανάκτηση είναι ο τρόπος που αντιδράει όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει. «Δεν θα δείχνατε αλληλεγγύη αν στεκόσασταν κι εσείς στην ουρά;». Ο υπουργός Οικονομικών απαντάει γελώντας «Να στηθώ στην ουρά μαζί τους; Κατα μία έννοια ναι θα το σκεφτώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: