Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Έβγαλαν νόμο για τα πλημμυρισμένα χωράφια, να μην ψαρεύουν οι αγρότες, ενώ η Φορολογία και η αύξηση πετρελαίου τσακίζουν τους αγρότες

Γράφει η Μάγδα Τσέγκου
Απίστευτο! Έβγαλαν νόμο για τα πλημμυρισμένα χωράφια, να μην ψαρεύουν οι αγρότες, ενώ η Φορολογία και η αύξηση πετρελαίου τσακίζουν τους αγρότες.Με την ελπίδα έμειναν χιλιάδες Έλληνες αγρότες που άλλα τους έταζαν προεκλογικά, και άλλα τελικά κάνουν τώρα στην Κυβέρνηση.Έταξαν 12.000 euro αφορολόγητο και με 13% φορολογία.Τώρα το πάνε από το πρώτο ευρώ φορολόγηση και με 28% μάλιστα. Θα φορολογήσουν και τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που σε όλη την Ευρώπη είναι αφορολόγητες.Δηλαδή "Ζήτω το κορόιδο ο Έλληνας αγρότης".



Επίσης, θα πρέπει να προκαταβάλλουν στο 100% την εισφορά της επόμενης χρονιάς .

Αυτό σημαίνει ετήσια φορολογία 56% .

Διότι 28% φορολογία και 28% η προκαταβολή την επόμενης χρονιάς μας κάνουν 56% .

Έτσι δεν φορολογούνται ούτε οι εκκατομυριούχοι που τους περισσεύουν, όχι οι αγρότες που αγωνιούν κάθε χρόνο να πληρώσουν τις βασικές ανάγκες, τα πάγια έξοδα του επαγγέλματος για να κρατήσουν "όρθια"την δουλειά και την οικογένεια μαζί.

Πάμε τώρα στο δεύτερο "αγκάθι" που είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου .

Δεν θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε με την αύξηση, γιατί ήδη ειμαστε πολύ δύσκολα με τα όσα έχουμε περάσει μέχρι τώρα λένε οι περισσότεροι .

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως χρωστάνε στους αγρότες την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης απο το 2013 . Ακόμη τα περιμένουν. Ενώ άλλαξαν τρεις κυβερνήσεις .

Αυτό απο μόνο του αποτελεί την μεγαλύτερη ντροπή μετά από τόσες υποσχέσεις .

"Σε αναβρασμό είμαστε και όπως δείχνουν τα πράγματα από Οκτώβριο πάμε σε κινητοποιήσεις , κλείνουν τα σπίτια μας και δεν νοιάζεται κανείς", μου λέει ο Στέργιος Λίτος .

Υπάρχουν ακόμη αγρότες απλήρωτοι από πέρυσι με τις καταστροφές από το χαλάζι που περιμένουν την αποζημίωση τους .

Φέτος είχανε πάλι καταστροφικές πλημμύρες π.χ στο Δήμο Σερρών όπου 100 χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν και έχουν ακόμη μέσα νερά και βεβαίως δεν μπορούν να καλλιεργηθούν .

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (την ανάπτυξη ακόμη την περιμένουν και είναι τουλάχιστον άσχετο το όνομα του υπουργείου με την πραγματικότητα) τους είχανε τάξει αποζημιώσεις απο το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Όμως το συγκεκριμένο Ταμείο αποζημιώνει ΜΟΝΟ Δήμους και Περιφέρειες δηλαδή δρόμους και γέφυρες και ΟΧΙ ιδιωτικές αγροτικές περιουσίες .

Πήγαν δηλαδή σε λάθος ταμείο στην Ευρώπη!

Έπρεπε να πάνε στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Αγροτικής Ανάπτυξης που δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια ειδικά για τους αγρότες και τέτοιες περιπτώσεις καταστροφών .

Δεν φτάνει αυτό όμως οτι πήγαν σε λάθος Ταμείο στη Ευρώπη , έβγαλαν και νόμο που έλεγε να μην ψαρεύουν οι αγρότες στα χωράφια για να μην καταστρέψουν τον γόνο ! Πρωτοφανές!

Πραγματικά αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο .

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες να κλαίνε με τα χάλια μας ως χώρα ή να γελάνε με τις αστείες τους πολιτικές αποφάσεις .

ΥΓ. Προτείνω αντί για Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΥΑΑ, να το αλλάξουν για να ανταποκρίνεται και στη πραγματικότητα σε :

Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής ΥΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: