Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΖΙΩΤΗΣ: Ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής με φιλοδοξίες

*Του Παναγιώτη Σδούκου
Θα διαβάσετε μία συζήτηση με έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να κυνηγήσει το όνειρο του, το οποίο είναι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Κατζιώτη, ο οποίος αγωνίζεται στο Α' τοπικό πρωτάθλημα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην ομάδα του Αγροτικού Καστρίτσας. Ο 19χρονος αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και περιφερειακός επιθετικός και θα μας μιλήσει για το πως ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, αλλά και τι φιλοδοξίες έχει για τη συνέχεια.

ΕΡ: Σε ποια ηλικία ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το άθλημα του ποδοσφαίρου;
ΑΠ:  Ξεκίνησα να πηγαίνω σε ακαδημία στην ηλικία των 7 και ο λόγος που με έκανε να ξεκινήσω ήταν επειδή  θαύμαζα έναν ποδοσφαιριστή τον Kun Aguero. 

EΡ: Τι σε έκανε να επιλέξεις το ποδόσφαιρο και όχι κάποιο άλλο άθλημα όπως μπάσκετ ή στίβο;
ΑΠ: Έκανα προσπάθειες και στο άθλημα του στίβου αλλά πιστεύω το ταλέντο το είχα στο ποδόσφαιρο.

EΡ: Όταν έφυγες από τις ακαδημίες και αναγκάστηκες να πας σε ερασιτεχνική ομάδα, ποια ήταν η αντίδραση σου εφόσον δεν είχες κάποια πρόταση για το παραπάνω βήμα;
ΑΠ: Είχα μία πρόταση να κάνω ένα παραπάνω βήμα στα 16 μου, αλλά πίστευα ότι δεν ήμουν έτοιμος και κατάλληλα προπονημένος. Πήρα την απόφαση να αγωνιστώ στο τοπικό πρωτάθλημα , ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα έρθει κάποια πρόταση από πιο υψηλό επίπεδο.

EΡ: Πως είναι το επίπεδο στο ερασιτεχνικό, μιας και είναι η δεύτερη χρόνια που συμμετέχεις;
ΑΠ: Αν και συμμετέχω δεύτερη χρονιά το επίπεδο στο ερασιτεχνικό φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό , όλες οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν και δεν υπάρχει εύκολο ματς.

ΕΡ: Την περυσινή χρονιά αγωνίστηκες στο ΄Β τοπικό με την ομάδα του Ολυμπιακού Βοτανικού, παίρνοντας πολλές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας πολλά τέρματα. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για τις εμπειρίες που πήρες;
ΑΠ: Η περσινή χρονιά αν και η ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της , ατομικά πήγα πολύ καλά πετυχαίνοντας 17 γκολ και βοήθησα την ομάδα στα μέγιστα. Σίγουρα με βοήθησαν οι πιο έμπειροι που έχουν παίξει και παραπάνω επίπεδο , αλλά ταυτόχρονα έκανα και πολλές φιλίες.

EΡ: Θεώρησες πως έπρεπε να ανέβεις επίπεδο γι΄ αυτό πήγες στον Αγροτικό Καστρίτσας που ήταν στην Ά κατηγορία;
ΑΠ: Κάθε χρόνο βάζω στόχο με τον εαυτό μου να ανεβαίνω και ένα επίπεδο , γι΄ αυτό και επέλεξα να φύγω από την Β΄ και να πάω στην Α΄ κατηγορία.

EΡ: Φέτος πως είναι χρονιά σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο;
ΑΠ: Η φετινή μου χρόνια είναι μέτρια γιατί οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες. Έχω πετύχει 5 τέρματα με την βοήθεια των συμπαικτών μου και πιστεύω να πετύχω και άλλα. Όσον αφορά το ομαδικό επίπεδο, είμαστε ένα καινούριο σύνολο που ο καθένας μπορεί να βάλει την προσωπικότητα του ώστε η ομαδα να πετύχει τον στόχο της , ο οποίος είναι να βρεθεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

EΡ: Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον στο ποδόσφαιρο; Θεωρείς ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε πιο υψηλό επίπεδο;
ΑΠ: Στόχος μου είναι να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο ποδόσφαιρο , όμως για ανταπεξέλθω σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να δουλέψω σκληρά και να κάνω πολλές θυσίες.

EΡ: Υπάρχουν άτομα εντός αλλά και εκτός χώρου που σου έδωσαν το έναυσμα να κυνηγήσεις το όνειρο σου; Αν ναι, ποιοι; 
ΑΠ: Ο μεγάλος μου αδερφός αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα και σε κάθε αγώνα με έπαιρνε πάντα μαζί του. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που με ώθησε να ξεκινήσω το άθλημα , καθώς οι γονείς μου ήταν αρνητικοί και είχαμε πολλές αψιμαχίες όταν ερχόταν η ώρα των προπονήσεων ή των αγώνων.

Παναγιώτης Σδούκος
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας

 
                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: