Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Το βόλεϊ μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μόνο με τη στήριξη του κόσμου!


*Του Αποστόλη Κατωγιάννη
Μία από τις μεγαλύτερες αγάπες,εκτός από την οικογένειά του είναι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το βόλεϊ. Ο 18χρονος πασαδόρος του ΑΣ Γιάννενα, Άγγελος Γερογιάννης είχε πολλά να μας πει όσον αφορά το βόλεϊ, τη ζωή του αλλά έδωσε και μερικές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες για άτομα τα οποία θέλουν να ξεκινήσουν αυτό το άθλημα.Πάμε όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα. 


Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον αθλητισμό;                                        Στον χώρο του αθλητισμού είμαι γύρω στα 7-8 χρόνια.Από πέμπτη δημοτικού μέχρι πρώτη λυκείου ασχολούμουν με το ταεκβοντό και τα τελευταία 2-3 χρόνια ασχολούμαι με το βόλεϊ
Πόσες ώρες την ημέρα προπονείσαι και αν ακολουθείς μια συγκεκριμένη διατροφή; 
Καθημερινά προπονούμαι 2-3 ώρες.Όσον αφορά την διατροφή προσπαθώ να προσέχω τι τρώω έτσι ώστε να κρατιέμαι σε καλή φόρμα.
Πόσο εύκολο είναι να συνεχίζεις το άθλημα με τις πανελλήνιες στα πόδια σου; Που δίνεις παραπάνω βάρος; Τα έχεις ισορροπήσει;
Εννοείται πως είναι δύσκολο φέτος ειδικά που δίνω πανελλήνιες αλλά πιστεύω πως άμα αγαπάς το άθλημα μπορείς να τα ισορροπήσεις όλα μαζί, γι 'αυτό συνεχίζω όσο μπορώ τις προπονήσεις,διαβάζοντας παράλληλα τα μαθήματα που θα εξεταστώ στο τέλος.
Υπήρχαν στιγμές απογοήτευσης που ήθελες να τα παρατήσεις και τι σε ώθησε να συνεχίσεις αυτό το άθλημα;
Σίγουρα υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω όπως και όλοι οι αθλητές πιστεύω.Για παράδειγμα,σε κάποιους αγώνες δεν μου βγαίνουν κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου και απογοητεύομαι αλλά φυσικά εννοείται πως συνεχίζω γιατί αγαπάω αυτό το άθλημα και θεωρώ πως δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω ποτέ,ειδικά με την πρώτη δυσκολία.
Πως διαχειρίζεσαι μία νίκη και πως μια ήττα; 
Πάντα μετά από μία νίκη ή μία ήττα πρέπει να είσαι σωστός προς στους αντιπάλους.Εννοείται πως μετά από μία ήττα υπάρχει στεναχώρια, όμως,δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω,ενώ την νίκη την χαίρομαι με μέτρο.
Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή που θυμάσαι ακόμα και τώρα (ατομική ή ομαδική);
Θυμάμαι όταν ήμασταν στον τελικό εφήβων στο βόλεϊ και είχαμε αντίπαλο ένα παιδί το οποίο είχε ύψος 2 μέτρα και 7 εκατοστά.Καταφέραμε να του κάνουμε αρκετά μπλοκ κάνοντας μεγάλη εντύπωση τόσο στον προπονητή μας,όσο και στους διαιτητές και στον κόσμο που μας έβλεπε. Αυτό πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο!
Πιστεύεις υπάρχουν αδικίες στο άθλημα και κατά την άποψή σου τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση στο βόλεϊ;
Πιστεύω αδικίες υπάρχουν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό.Για να βελτιωθεί η κατάσταση πιστεύω θα πρέπει να υπάρξει καινούργιο αλλά και νέο προσωπικό, διαιτητές δηλαδή ,ενώ θεωρώ πως θα έπρεπε να αλλάξουν κάποιους κανονισμούς.
Ποια είναι η άποψή σου για τον κόσμο που έρχεται και σας βλέπει και άμα θες να τους δώσεις ένα μήνυμα;
Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει,σε όλους τους αγώνες, μας δίνει κίνητρο για να παίζουμε καλύτερα και μας εμψυχώνει.Τον ευχαριστώ προσωπικά και του προτείνω να συνεχίζει να έρχεται γιατί τον έχουμε ανάγκη και φυσικά είναι αλλιώς να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο και αλλιώς σε ένα γεμάτο.
Θα παρότρυνες κάποιον να αρχίσει το βόλλει και γιατί;
Εννοείται πως θα παρότρυνα κάποιον να αρχίσει το βόλεϊ, διότι είναι ένα ομαδικό άθλημα,μπορείς να κάνεις νέους φίλους, παρέες κτλ.Επίσης, για κάποιους που το θεωρούν κοριτσίστικο άθλημα,αυτό δεν ισχύει καθόλου, αφού τουλάχιστον εδώ στα Γιάννενα υπάρχουν περισσότεροι άνδρες βολεϊμπολίστες απ 'ότι γυναίκες.
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια με την ομάδα;
Σκοπεύω να παραμείνω στην ομάδα.Εννοείται πως πάντα ήθελα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα,όμως μέχρι τότε θα συνεχίζω να προπονούμε σκληρά και οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιαστεί είναι ευπρόσδεκτη.

Συνέντευξη: Απόστολος Κατωγιάννης
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: