Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Handelsblatt: Ελάφρυνση χρέους μόνο αν υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις λέει το Βερολίνο

Τις προθέσεις του Βερολίνου ενόψει και του αυριανού Eurogroup όσον αφορά το θέμα του χρέους αλλά και της εποπτείας για την Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsbllat.Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαιτεί ισχυρή εποπτεία την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM. Ζητά, δε, ο μηχανισμός που συνδέει την ελάφρυνση χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι συνδεδεμένος με την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων ή την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 



Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στα έγγραφα που έχει συντάξει η γερμανική πλευρά και επικαλείται η γερμανική εφημερίδα προβλέπεται και «αυτόματο φρένο», διακοπή, δηλαδή, των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, «σε περίπτωση που η πολιτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεφύγει από τον έλεγχο».

«Η ασθενής ανάπτυξη δεν θα δίνει αυτόματα το δικαίωμα στην Ελλάδα να μειώσει τις πληρωμές της για την εξυπηρέτηση του χρέους της» ξεκαθαρίζεται σε άλλο σημείο αναφερόμενο στη γαλλική πρόταση που συνδέει την ελάφρυνση χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: