Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Βάσεις των Αμερικανών σε ακριτικό νησί και σε νησί των Κυκλάδων

Βάσεις των Αμερικανών σε επτά σημεία της Ελλάδας. Από την Ανδραβίδα στον Άραξο και από κ’κει στη Λάρισα την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, έχει γίνει γνωστό ότι οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν την παρουσία τους ή δημιουργούν νέες βάσεις. Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και για δύο νησιά. Το ένα ακριτικό και μάλιστα μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία σε μια άκρως ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή και το δεύτερη στην “καρδιά” των Κυκλάδων.

Οι πληροφορίες θέλουν τη νέα βάση η οποία μάλιστα θα εξυπηρετεί ελικόπτερα να δημιουργείται στην περιοχή της Καλύμνου, για την ακρίβεια σε νησίδα πλάι στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” πρόκειται για ένα επίπεδο νησάκι έξω απ’ την Κάλυμνο στο οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευαστεί ένα μεγάλο ελικοδρόμιο για τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων. Ουσιαστικά οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν έντονη παρουσία σε μια περιοχή μια ανάσα από τα Ίμια τα οποία η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.


Παράλληλα οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ναυπηγεία αλλά και το λιμάνι της Σύρου. Το νησί των Κυκλάδων σε στρατηγικό σημείο για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο οι ΗΠΑ θέλουν να αποτελέσει ένα σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού μονάδων του Πολεμικού τους Ναυτικού. Φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα δήλωσε ότι τα εκεί ναυπηγεία θα πρέπει να πάνε σε χέρια εταιρείας που προέρχεται από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ…


Δεν υπάρχουν σχόλια: