Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Νέα έρευνα απενοχοποιεί τα ζυμαρικά στις δίαιτες


Λάτρεις των ζυμαρικών ήρθε η στιγμή της δικαίωσης! Κάντε στην άκρη κάθε δίαιτα που αποκήρυσσε τα ζυμαρικά ως παχυντική τροφή, καθώς μια νέα έρευνα από την Ιταλία υποστηρίζει ότι όχι απλά δεν παχαίνουν, αλλά μας βοηθούν και να αδυνατίσουμε!Συγκεκριμένα, η νέα επιστημονική έρευνα του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, με επικεφαλής τον Έλληνα ερευνητή Γιώργο Πούνη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ζυμαρικά κακώς έχουν τη φήμη της παχυντικής τροφής και αποφεύγονται όταν κάποιος κάνει δίαιτα.


Η ερευνητική ομάδα, αφού μελέτησε στοιχεία από δύο μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην πατρίδα των ζυμαρικών, την Ιταλία και περιελάμβαναν συνολικά περισσότερους από 23.000 ανθρώπους, αποφάνθηκε ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν συνδέεται με την παχυσαρκία.

Μάλιστα, βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, τα ζυμαρικά παίζουν θετικό ρόλο στην προσπάθεια κάποιου να χάσει βάρος, καθώς όσοι από τους συμμετέχοντες έτρωγαν ζυμαρικά είχαν μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (αναλογία βάρους / ύψους) και μικρότερη περιφέρεια μέσης. “Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους”, δήλωσε ο κ. Πούνης, με την ερευνήτρια και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας του Neuromed, Licia Iacoviello να συμπληρώνει ότι πολλοί κόβουν τελείως τα ζυμαρικά από τη διατροφή τους, επειδή τα θεωρούν ακατάλληλα για απώλεια βάρους, “όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή η αντίληψη δεν είναι σωστή”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι ακολουθούν τη Μεσογειακή Διατροφή μπορούν να καταναλώνουν άφοβα και ζυμαρικά, αλλά με μέτρο και χωρίς σάλτσες πλούσιες σε αλάτι, ζάχαρη ή λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: