Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Ξεχάστε νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Έρχονται πρόστιμα

Με νέα ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας (10.07.2016) το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει στους φορολογούμενους ότι η Παρασκευή 15 Ιουλίου είναι τελευταία ημερομηνία που έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Θα μπορούν να το κάνουν και μετά, βέβαια, αλλά θα πληρώσουν πρόστιμο!


«Την Παρασκευή 15/07/2016 λήγει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα παρατείνει τη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέρα από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, γι' αυτό καλεί τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στις ημέρες που απομένουν», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση
απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη
λογιστικά πρότυπα.
4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο
ποσό του φόρου που οφείλει.

«Εκτός των παραπάνω η έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι απαραίτητη, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα καθυστέρησης στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις», διαμηνύει επίσης το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή, στο χέρι σας είναι να πληρώσετε τον φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: