Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Τουρκία: «Εξαφανίστηκαν» και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού;

Την πληροφορία μεταδίδουν οι βρετανικοί «Times» - Λένε ότι είναι άφαντος και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου - Το καθεστώς Ερντογάν υποψιάζεται ότι οι κυβερνήτες των 14 πολεμικών πλοίων μπορεί να είναι πραξικοπηματίες. Δεν είναι μόνο τα 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος καθώς σύμφωνα με νέες, ανησυχητικές πληροφορίες που είδαν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας, έχουν χαθεί τα ίχνη συνολικά 14 πλοίων του πολεμικού ναυτικού της χώρας!Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι τουρκικές αρχές φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή  δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες. 

Ο ναύαρχος Βεισέλ Κοσελέ, διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, δεν μπορεί να εντοπιστεί από την Παρασκευή και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες, λένε τουρκικές πηγές. 

Η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία και κάνει τα τουρκικά ΜΜΕ να προειδοποιούν ότι ίσως ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: