Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Σύνδεσμος της Γαλατασαράι καλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης να ξεσηκωθούν - ''Είναι καιρός να ξυπνήσετε από τον ύπνο''!

Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση γενικού ξεσηκωμού των μουσουλμάνων της Θράκης προχώρησε μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook ο σύνδεσμος οπαδών της Γαλατασαράι στην Ελλάδα, που έχει ισχυρή βάση οπαδών, όπως φάνηκε και από το περσινό φιλικό που έδωσε η τουρκική ομάδα στο ΔΑΚ Κομοτηνής με τον Πανθρακικό. Ο συντάκτης του κειμένου - που πάντως κατέβηκε από το facebook μετά τις αντιδράσεις - αποκαλεί τους μουσουλμάνους Τούρκους και τους προτρέπει ''να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους''. Στο κείμενο ζητείται να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη που να διδάσκουν τα τουρκικά, να αυξηθεί ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή και να διδάσκονται οι μαθητές της μειονότητας από αποφοίτους της Τουρκίας. Ακόμα ζητείται η αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» από την ελληνική πολιτεία, η απόδοση των μειονοτικών βακουφίων και ο διορισμός περισσοτέρων μελών από τη μειονότητα στο δημόσιο. Η σελίδα tourkikanea ήταν εκείνη που προχώρησε στη μετάφραση της ανακοίνωσης που καταλήγει με κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στις στις 24 Ιουλίου.


«Εεεεε Τούρκε της Δυτικής Θράκης, είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς, είναι καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου», υποστηρίζει ο συντάκτης της ανάρτησης, που αναρτήθηκε πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε μια πρωτοφανή ανάρτηση γενικού ξεσηκωμού των μουσουλμάνων της Θράκης προχώρησε μέσω της ιστοσελίδας του στο facebook ο σύνδεσμος οπαδών της Γαλατασαράι στην Ελλάδα, που έχει ισχυρή βάση οπαδών, όπως φάνηκε και από το περσινό φιλικό που έδωσε η τουρκική ομάδα στο ΔΑΚ Κομοτηνής με τον Πανθρακικό. Ο συντάκτης του κειμένου - που πάντως κατέβηκε από το facebook μετά τις αντιδράσεις - αποκαλεί τους μουσουλμάνους Τούρκους και τους προτρέπει ''να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους''. Στο κείμενο ζητείται να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στην Θράκη που να διδάσκουν τα τουρκικά, να αυξηθεί ο αριθμός των μειονοτικών σχολείων στην περιοχή και να διδάσκονται οι μαθητές της μειονότητας από αποφοίτους της Τουρκίας. Ακόμα ζητείται η αναγνώριση των «ψευδομουφτήδων» από την ελληνική πολιτεία, η απόδοση των μειονοτικών βακουφίων και ο διορισμός περισσοτέρων μελών από τη μειονότητα στο δημόσιο. Η σελίδα tourkikanea ήταν εκείνη που προχώρησε στη μετάφραση της ανακοίνωσης που καταλήγει με κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στις στις 24 Ιουλίου.

«Εεεεε Τούρκε της Δυτικής Θράκης, είναι ο καιρός να ξυπνήσεις από τον ύπνο της λησμονιάς, είναι καιρός να κραυγάσεις στους δρόμους για τα αιτήματα σου», υποστηρίζει ο συντάκτης της ανάρτησης, που αναρτήθηκε πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: