Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Pαγδαίες εξελίξεις για την Eλλάδα - Σε αναμμένα κάρβουνα το Βερoλίνο - Συνάντηση Μέρκελ με Σόιμπλε


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές-Γερμανών δημοσιογράφων η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε σήμερα Σάββατο με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα. Οι θέσεις του Βερολίνου είναι ξεκάθαρες καθώς είναι άκαμπτο στο γεγονός να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και δεν επιθυμούν να θιγεί ο βασικός πυρήνας του προγράμματος. 


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία δεν έχει αντιληφτεί την σοβαρότητα της κατάστασης καθώς είναι αστείο να διαρρέει ότι ουσιαστικά το μόνο που δέχονται είναι η αλλαγή του ονόματος της τρόικας. Επί της ουσίας όπως αναφέρει το Βερολίνο οι θεσμοί θα κάνουν την ίδια δουλειά με την τρόικα. Και διευκρινίζουν ότι από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα θα υπάρξει και επιτήρηση. 

Είναι σαφές ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Εκτός και αν οι δυο πλευρές άλλα λένε τώρα και άλλα θα πράξουν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Η περίπτωση του συμβιβασμού σημαίνει απόκλιση και της μια και της άλλης πλευράς από τις αρχικές θέσεις που παρουσιάζουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: