Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"ΒΟΜΒΑ" από τον Ντομπρόβσκις: "Αν η Ελλάδα δεν ζητήσει παράταση δεν θα γίνει νέο Eurogroup"

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει κάθε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα εφόσον... η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει την επέκταση του Μνημονίου. Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στην πλήρη αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα, ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για το ευρώ, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση των 10 υπουργών Οικονομικών που κατέληξε σε πλήρη αποτυχία.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος της χώρας μας και συνεπώς μόνο αν η ελληνική πλευρά ζητήσει επέκταση του ισχύοντος προγράμματος ( του Μνημονίου) θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο Eurogroup για να συζητήσει αυτήν την πιθανότητα.



Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν που είναι αρμόδιος για το ευρώ, ο οποίος είναι ο «προϊστάμενος» του Μοσκοβισί και ο οποίος παραβρέθηκε εκτάκτως στη σημερινή συνεδρίαση ουσιαστικά «καπελώνοντας» τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

Ο Λετονός πρώην πρωθυπουργός θεωρείται από τους πιο σκληρούς θιασώτες των πολιτικων λιτότητας καθώς κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας είχε εφαρμόσει μέτρα σκληρότερα απ' αυτά που είχε εισηγηθεί το ΔΝΤ, όμως η Λετονία είχε πετύχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης πανευρωπαϊκά.
Αναρτήθηκε στις 8:43:00 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: