Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Τι θα γίνει στην Αττική - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Την Παρασκευή θα εξακολουθήσουν οι συννεφιές, οι βροχές και οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Λίγα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, από την δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο μέχρι ακόμη τα βουνά της Πελοποννήσου, αλλά από 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. 


Οι πόλεις στις οποίες θα έχουν βροχές και καταιγίδες θα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, η Ναύπακτος, ο Πύργος, η Καλαμάτα. Αργότερα η Βέροια, η Νάουσσα, η Έδεσσα, ο Πολύγυρος, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Χίος, η Σάμος και μετά προς το βράδυ η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Χαλκίδα, η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και η Ιεράπετρα. 

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και κυρίως στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στο Μέτσοβο, στο Γαρδίκι, στο Περτούλι αλλά και στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας και της Αρκαδίας, όπως είναι η Στεμνίτσα, η Βυτίνα και κυρίως γύρω από τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, του Ταϋγετου και του Χελμού. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βόρειους - βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 10 εως 17 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ωστόσο ο καιρός αργότερα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και στα ανοιχτά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου. 

Με άστατο καιρό θα μας εγκαταλείψει ο Φεβρουάριος το Σάββατο καθώς περιμένουμε κυρίως στα ανατολικά και νότια βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. 

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι νεφώσεις με τις βροχές και τις καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά. Και ο Μάρτης λοιπόν θα μπει με βροχές και καταιγιδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: