Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΜΑΞΙΜΟΣ: Τα Γιάννενα μου έκλεψαν την καρδιά

Ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος «κέρδισε» τους Γιαννιώτες την Κυριακή κατά την ενθρόνισή του, τα Γιάννενα με τη σειρά τους «έκλεψαν» την καρδιά του, όπως ο ίδιος δήλωσε που συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα την τοπική κοινωνία τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν της ιστορικής υποδοχής του.Το τριήμερο που πέρασε, αλλά και οι μέρες που ακολουθούν, έχουν ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα για το νέο Μητροπολίτη, καθώς περιλαμβάνει επισκέψεις και Θ. Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς της πόλης, συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, αλλά και συνεργασία με τα στελέχη της Ιεράς Μητρόπολης για ενημέρωση επί όλων των θεμάτων της.



Οδοιπορικό στους ναούς
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε τη Δευτέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησαν Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες με τη συμμετοχή του, την Τρίτη στο Αρχιμανδρειό, χθες στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Θεόκλητου και αργότερα, χοροστάτησε στον Εσπερινό στον
Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης.Το «οδοιπορικό» του στους Ιερούς Ναούς της πόλης συνεχίζεται σήμερα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελέσει στην Αγία Μαρίνα και αύριο στον Ι. Ν. Περιβλέπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη «έξοδός» του από την πόλη των Ιωαννίνων, θα γίνει αύριο Παρασκευή απόγευμα, καθώς θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα χοροστατήσει στον Εσπερινό του εορτάζοντα Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής, ενώ και το Σάββατο θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία. Την Κυριακή αναμένεται να λειτουργήσει στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος της Νήσου.

Κοντά στον κόσμο 
Παράλληλα ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος έχει αρχίσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές, ξεκινώντας χθες από το Δημαρχείο, ενώ σήμερα- σύμφωνα με πληροφορίες- θα επισκεφθεί τη Μεραρχία και αύριο την Περιφέρεια.Την Τρίτη το απόγευμα ο κ. Μάξιμος, έκανε βόλτα στην οδό Αβέρωφ και στην παραλίμνια περιοχή, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που κινούνταν στις περιοχές αυτές, καθώς για πρώτη φορά έβλεπαν το Μητροπολίτη τους να κινείται ανάμεσα στον κόσμο να δέχεται ευχές, αλλά και να έχει ένα παρηγορητικό λόγο για όλους. Ο Μητροπολίτης σταμάτησε μάλιστα σε αρκετά καταστήματα, ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή τους και έδωσε κουράγιο σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν.Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο Μητροπολίτη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την τοπική Εκκλησία και δημιουργούν πλέον αυξημένες προσδοκίες για την αναβάθμιση του ρόλου της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, σε ό, τι έχει να κάνει στις σχέσεις της με τους πολίτες και με την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Ο κ. Μάξιμος, όπως ανέφερε και κατά την ενθρόνισή του, αλλά και χθες μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, δεν κρύβει και ο ίδιος τον ενθουσιασμό του για την ανταπόκριση που βρίσκει στα Γιάννενα, για τους ανθρώπους της, αλλά και για την πόλη γενικότερα. «Τα Γιάννενα μου έκλεψαν την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες.

Στο Δημαρχείο 
Στο Δημαρχείο τον κ. Μάξιμο υποδέχτηκαν ο νυν Δήμαρχος Φ. Φίλιος, ο νεοκλεγείς Θ. Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Γιωτίτσας. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική, αλλά αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα ζητήματα, με το Δήμαρχο να ενημερώνει τον Μητροπολίτη για τις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος στον κοινωνικό τομέα.«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Φ. Φίλιος, ενώ ο Θ. Μπέγκας, ανέφερε ότι ο κ. Μάξιμος «μας αιφνιδίασε με τις γνώσεις του για όλα τα θέματα».Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης δήλωσε τα εξής: «Είναι υποχρέωσή μου να γνωρίσω τους ανθρώπους και τις δομές που λειτουργούν. Τα Γιάννινα μου έκλεψαν ήδη την καρδιά. Είμαι ευτυχισμένος, νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για πολλά θέματα. Υπάρχει διάθεση για συνεργασία και η συνεργασία αυτή θα αναπτυχθεί για το καλό και το όφελος της πόλης και της κοινωνίας».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: