Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πότε και πως θα γίνει η επιχείρηση της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη - Τα σενάρια

Επιχείρηση υψηλού ρίσκου για τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη. Η φρεγάτα του Στόλου μας αναμένεται μέχρι το απόγευμα να είναι στα ανοιχτά της Τρίπολης.Μέχρι στιγμής αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης είναι ο απεγκλωβισμός περίπου 100 ανθρώπων. Απ΄ αυτούς μόνο οι οκτώ είναι Έλληνες, προσωπικο της πρεσβείας μας στη Τρίπολη. Οι υπολοιποι είναι Αμερικανοί, Κινέζοι,Γάλλοι και πολίτες άλλων χωρών που βλέπουν την αποστολή της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ ως την τελευταία ελπίδα για να βγουν από τη κόλαση της Λιβύης.Η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη.Η φρεγάτα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να μπει στο λιμάνι. Μάλλον αυτό είναι απίθανο.



Το πιθανότερο σενάριο είναι να πλεύσει ανοιχτά των ακτών να προσεγγίσει όσο το δυνατόν εγγύτερα και να παραλάβει τους εγκλωβισμένους που θα μεταφέρονται με σκάφη. Δεν θα είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ δεν θα αποβιβαστούν αφού βασική τους αποστολή είναι η προστασία της φρεγάτας. Ωστόσο είναι όπως πάντα έτοιμοι για να εκτελέσουν όποια αποστολή τους ανατεθεί. Δεν μπορούν έτσι απλά να βγουν σε ξένο έδαφος και να εμπλακούν σε συγκρούσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν όλα πάνε στραβά . Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ έχουν εμπειρία τέτοιων αποστολών και έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα θέμα να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Πηγή:onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: