Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον Παλαιοκώστα... Γνωρίζει καλά τα κατατόπια της Ηπείρου

Μπροστά σε μία νέα μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πλέον διαβόητου Έλληνα κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας πρωταγωνιστεί επί είκοσι χρόνια εντός κι εκτός ελληνικών φυλακών, με πλήθος ληστειών και απαγωγές. Εκτιμάται ότι δύο φορές χτύπησε τράπεζες στην Ήπειρο, η τελευταία ήταν στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Δωδώνης και άλλες δύο, κατά τα προηγούμενα χρόνια, είχε καταφέρει να διαφύγει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών. Πριν από ένα χρόνο περίπου κλιμάκιο αξιωματικών είχε οργώσει το Νομό Ιωαννίνων και κυρίως τη συνοριακή γραμμή, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για κινήσεις του στην περιοχή αλλά και για συνεργασία με την αλβανική μαφία.Για την ελληνική αστυνομία η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα είναι πλέον στοίχημα. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του κακοποιού, ενώ σημειώνεται ότι τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών έχουν επικηρύξει τον Β. Παλαιοκώστα με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, φαίνονται αλλοιωμένα πολλά από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φαίνεται να έχει προσθέσει μαλλιά ή να φορά περούκα και είναι πιο αδύνατος.
Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τις Αρχές είναι λίγο πριν από τη συμπλοκή στη Λιβαδειά όπου ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ένας συνεργός του δεν σταμάτησαν σε σήμα της αστυνομίας και άρχισε καταδίωξη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 και κατέληξε σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς.
Τότε ο ένας από τους δυο δράστες είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ 23 φορές και είχε τραυματίσει στο μηρό τον έναν αστυνομικό.
Οι φωτογραφίες είναι από κατάστημα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, απόδειξη του οποίου είχε βρεθεί και στο αυτοκίνητο μάρκας Audi μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί είχαν βρει παντού αποτυπώματα του Παλαιοκώστα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες μετά τη συμπλοκή στην περιοχή της Χαιρώνιας. Αμέσως μετά έκλεψαν άλλο αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα στον Μαραθώνα.
Τώρα οι δικαστικές Αρχές έβγαλαν ένταλμα σύλληψης για τον Παλαιοκώστα και για τη συμπλοκή.
Όμως ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν είναι για τις διωκτικές Αρχές μόνο ο σκληρός κακοποιός που δραπέτευσε δυο φορές από τον Κορυδαλλό.
Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει δακτυλικό του αποτύπωμα στο παγιδευμένο φάκελο - βόμβα που εξερράγη μέσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και βρήκε το θάνατο ο υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Γιώργος Βασιλάκης. Ο φάκελος είχε αποδέκτη τον ίδιο τον υπουργό.
Το αποτύπωμα "έδειξε" στην αντιτρομοκρατική ότι ο καταζητούμενος είχε έρθει σε επαφή με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: