Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινούν οι τριήμεροι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό, του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το πρωί της Δευτέρας με την στρατιωτική παρέλαση.  Σήμερα στις 11:00 θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου η πανηγυρική δοξολογία, στην οποία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Στις 10:30 προηγηθηκε επιμνηνόσυνη δέη ση στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, στη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στεφανηδρομία και καταθέσεις στεφάνων. 

Στις 13:30 θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από τον διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή και αντιφώνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση στο γεύμα θα εκπροσωπήσει ο κ. Βενιζέλος. 

Στις 18:30 στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και ο κ. Παπούλιας. 

Την Κυριακή στις 11:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο την έκθεση του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε», στην οποία θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του έπους του 1940 - 41 μέσα από κείμενα, φωτογραφικό υλικό και κειμήλια. 

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα γίνει και η μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην οδό Τσιμισκή. 

Τη Δευτέρα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του κ. Παπούλια η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σημειώνεται πως φέτος σε αυτήν θα συμμετέχουν και άρματα μάχης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τόσο στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο όσο και στη στρατιωτική παρέλαση τα μέτρα ασφάλειας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς αναμένεται να αξιοποιηθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: