Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους αγρότες της Θεσπρωτίας



Την ευκαιρία να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των αγροτών στη Θεσπρωτία είχε ο Τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης που επισκέφθηκε την περιοχή.  «Τόσο η πρόσθετη επιβάρυνση, προκαταβολικά και τεκμαρτά, της εισφοράς του ΕΛΓΑ, όσο και η εγκατάλειψη των εγγειοβελτιωτικών έργων υποδομής, δυσκολεύουν και προβληματίζουν σοβαρά τους αγρότες στην ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του. Υπογράμμισε ακόμη, ότι «η κωλυσιεργία και η έλλειψη ειλικρινούς ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση για σημαντικά θέματα των ιχθυοκαλλιεργητών, καθηλώνει τις αναπτυξιακές προσπάθειές τους και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. Και στις τρεις περιπτώσεις η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγάλη, τόσο για την πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών, όσο και για τη μη απορρόφηση κονδυλίων του προγράμματος Αλ. Μπαλτατζής και του ΕΠ.ΑΛ».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ…
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, η Νέα Δημοκρατία προτείνει την απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ και τον εξορθολογισμό στην είσπραξη της εισφοράς, απολογιστικά επί της πραγματικής αξίας της πωλούμενης παραγωγής.

«Η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και του επιχειρησιακού της αλιείας σε στοχευμένες δράσεις μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος της πατρίδας μας, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε ο βουλευτής Κοζάνης.

Πηγή: "Πρωινός Λόγος" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: