Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

2ο Διεθνές Προπονητικό Camp πιγκ πογκ στη Μεταμόρφωση Ζίτσας


Εδώ και δυο χρόνια ο αθλητικός σύλλογος Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων ξεκίνησε μια συνεργασία με το καλύτερο σύλλογο πιγκ-πογκ ΗΙΤΤ της Μάλτας. Έτσι φέτος δέκα αθλητές -τριες και ο προπονητής τους για μια εβδομάδα ( 29/8 – 3/9) βρέθηκαν στη περιοχή μας ,διέμεναν στη πόλη των Ιωαννίνων, όμως οι προπονήσεις διεξάγονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Δ.Μεταμόρφωσης του Δήμου Ζίτσας, 17 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.


Ένα γυμναστήριο, που προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες ,οι οποίες βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο με μια επιπλέον παρέμβαση του Δήμου Ζίτσας , όπου εκεί τοποθετήθηκαν 14 τραπέζια του πιγκπογκ και οι είκοσι (26) συνολικά αθλητές-τριες – δέκα έξι (16) του συλλόγου των Ιωαννίνων - με διπλές προπονήσεις , προσπάθησαν για τη καλύτερη προετοιμασία τους , ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Όλοι οι φιλοξενούμενοι αθλητές-τριες ήταν από 12-18 ετών , εκτός της 20 χρονης Sascha . Το αγωνιστικό τους επίπεδο υψηλό, σημειωτέον η 20-χρονη αθλήτρια αγωνίζεται στο Ισπανικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. 

Στο χωριό Μεταμόρφωση υπήρχαν και αρκετοί θεατές κάθε ημέρα, νεαρά παιδιά, που παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προπονήσεις του camp και γνώρισαν το άθλημα του πιγκ-πογκ από κοντά , βλέποντας τις εξειδικευμένες προπονήσεις. Δύο σπουδαίοι προπονητές ήταν οι επικεφαλής του camp ο κ. Mario Genoveze από τη Μάλτα , καταξιωμένος σε όλη την Ευρώπη, με μεγάλη εμπειρία και ο κ. Georgi Daskalov από τη Βουλγαρία (προπονητής της τοπικής ομάδας των Ιωαννίνων) , επίσης ένας καταξιωμένος προπονητής , με θητεία στην Εθνική ομάδα των Εφήβων της Βουλγαρίας για 4 χρόνια και 1 χρόνο στη Εθνική Ομάδα των Γυναικών. Οι ανωτέρω προπονητές συνεργάστηκαν και εργάστηκαν με πολύ όρεξη και πάθος για να δώσουν τα καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να πετύχουν τη βελτίωση των αθλητών-τριών στις λεπτομέρειες. Στόχος τους η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής των κτυπημάτων , αλλά και της γρήγορης μετακίνησης. Τα οφέλη πολλά και για τους δύο συλλόγους , αλλά και οι φιλοξενούμενοι, έστω με τις γρήγορες επισκέψεις τους, στο λίγο ελεύθερο χρόνο σε αξιοθέατα της περιοχής, θα γίνουν σίγουρα πρεσβευτές της περιοχής μας, της χώρας μας σε συνδυασμό και με την εξαιρετική φιλοξενία που βρήκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: