Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κίνα: Πέθανε γυναίκα από εξαναγκαστική έκτρωση


Ο ιδιαίτερος νόμος που υπάρχει στην Κίνα και προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό γεννήσεων για κάθε ζευγάρι, ήταν ο λόγος που υπάλληλοι της κυβέρνησης της χώρας ανάγκασαν μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, να προβεί σε έκτρωση, παρ’ ότι βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Το περιστατικό θυμίζει σενάριο ταινίας, καθώς η γυναίκα εγκυμονούσε το παιδί της κρυφά, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να διαφύγει της προσοχής του κράτους και να γεννήσει το παιδί της, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν όπως τα υπολόγισε και στις 12 Οκτωβρίου, 10 κρατικοί υπάλληλοι της χτύπησαν την πόρτα και τη διέταξαν να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο.


Όταν μεταφέρθηκε εκεί, η γυναίκα εξαναγκάστηκε να δώσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα , δίκην έγκρισης της επικείμενης άμβλωσης και παρ’ ότι ήταν σε κατάσταση εμφανούς σοκ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στην αναπνοή. Στις 4 μ.μ. μία νοσοκόμα ενημέρωσε την οικογένεια, ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ μία ώρα μετά η καρδιά της μητέρας σταμάτησε να χτυπά. Τέσσερις ώρες μετά η οικογένεια αντίκρισε τη νεαρή γυναίκα νεκρή.
Το νοσοκομειακό προσωπικό παρέλειψε να ενημερώσει τους συγγενείς της κοπέλας για τον θάνατό της, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε πως οι γιατροί προσπαθούσαν επί δύο ώρες να της σώσουν την ζωή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
Τα δύο παιδιά της άτυχης μάνας έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, ενώ ο σύζυγος και πατέρας δεν ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος. Παράλληλα, σκοπεύει να μηνύσει την κυβέρνηση, όμως κανένας δικηγόρος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει την υπόθεση τους.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: