Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ισλαμικό Κράτος: Θα καταλάβουμε την Κωνσταντινούπολη - "Προδότης" ο Ερντογάν

Ένας μαχητής που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε σε ένα βίντεο όπου προτρέπει τους Τούρκους συμπατριώτες του να εξεγερθούν εναντίον του «άπιστου» προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να συμβάλουν να κατακτηθεί η Κωνσταντινούπολη.Μιλώντας άπταιστα τουρκικά, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, που έχει διαγώνια περασμένο στον ώμο του ένα τουφέκι, κατηγορεί τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου υλικού ότι «ξεπουλάει την χώρα στους σταυροφόρους» και ότι επιτρέπει την πρόσβαση των αμερικανικών δυνάμεων στις τουρκικές βάσεις «μόνο και μόνο για να κρατήσει την θέση του».



«Τούρκοι πολίτες: χωρίς να χάνετε χρόνο πρέπει να εξεγερθείτε εναντίον των άθεων, των σταυροφόρων και των άπιστων που σας έχουν μετατρέψει σε σκλάβους» τονίζει, ενώ δύο άνδρες, ένοπλοι, με γενειάδα και φορώντας στα κεφάλια τους τουρμπάνια, κάθονται σιωπηλοί πίσω του.

Ο ίδιος περιγράφει τους Κούρδους αντάρτες του PKΚ, που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ως «άθεους» και προειδοποιεί ότι η ανατολική Τουρκία θα πέσει σε κουρδικά χέρια εάν δεν εξεγερθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, όπου δε διατυπώνονται συγκεκριμένες απειλές για επιθέσεις. Ωστόσο, το SITE, η υπηρεσία που παρακολουθεί τους ιστότοπους των τζιχαντιστών, εκτιμά ότι το βίντεο είναι μια έκκληση από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους προς τους Μουσουλμάνους της Τουρκίας να προσφέρουν τη στήριξή τους.

Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έχει μεταδοθεί και από τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχει τίτλο «Ένα μήνυμα στην Τουρκία» και την παραγωγή του φέρεται να έχει κάνει το “Raqqa state media office”, που παραπέμπει στην πόλη της βόρειας Συρίας την οποία έχει κηρύξει πρωτεύουσα των εδαφών που έχει κατακτήσει η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.

«Όλοι μαζί και υπό τις εντολές του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι... ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν εργάζεται νυχθημερόν για να παραδώσει στους σταυροφόρους» λέει ο άνδρας, αναφερόμενος στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο χθες το βράδυ και μαγνητοσκοπήθηκε στην επαρχία Ράκα, αποστέλλει ένα από τα πλέον απειλητικά μηνύματα εκ μέρους της οργάνωσης εναντίον της Τουρκίας.

Το υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ η Τουρκία – που έχει δεχθεί εδώ και καιρό επικρίσεις ότι επιδεικνύει επιείκεια έναντι της τζιχαντιστικής οργάνωσης, έχει ξεκινήσει έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» σε δύο μέτωπα, στοχοθετώντας τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους Κούρδους μαχητές του PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια: