Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε λίγο πριν τη μια το βράδυ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει "την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής".



Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο σήμερα για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκη επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί.

Έτσι άγνωστος Χ παραμένει η ημερομηνία των εκλογών μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επικρατέστερες ημερομηνίες είναι τώρα η 27η Σεπτεμβρίου ή η 2α Οκτωβρίου.

Κι αυτό γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις του Μαξιμου ότι μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, κανένας αρχηγός κόμματος δεν θα αξιοποιούσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα έδινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό εξήγγειλε πρόωρες εκλογές αφήνοντας αιχμές εναντίον όχι των πολιτικών του αντιπάλων εκτος ΣΥΡΙΖΑ αλλά εντός, εναντίον δηλαδή της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Μίλησε για εκείνους που όπως είπε: «επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια» να μετατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία σε κυβερνητική μειοψηφία την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.
Click4More Διάγγελμα Τσίπρα για εκλογές: Η λαϊκή εντολή εξάντλησε τα όριά της 

Επίσης είπε ότι «Σε αντίθεση με τη συνήθη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατούν θέσεις, έδρες και αξιώματα, αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα: σωστά και λάθη, επιτυχίες και παραλείψεις».

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και υπεβαλλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Του ζήτησε μάλιστα να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών ορίζοντας υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και αυτό ήταν που εξόργισε την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: