Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Να μην θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης


Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με δημόσιες δηλώσεις τους προαναγγέλλουν ρήξη, ενώ η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, δια στόματος Λαφαζάνη, συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση και να τάσσεται υπέρ μιας αντιμνημονιακής πορείας.Μιλώντας στην κυριακάτικη «Αυγή» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση θα κερδίσει την κατακραυγή του κόσμου και δηλώνει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο πρώην υπουργός ΥΠΑΠΕΝ.


Παράλληλα, χαρακτηρίζει «παταγωδώς αποτυχημένη» τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, επικρίνοντάς την ότι δεν είχε ως εναλλακτική πολιτική μια «έξοδο από την Ευρωζώνη», η οποία θα καθιστούσε παρελθόν της Ελλάδα ως ευρωαντλαντικό οικόπεδο». 
«Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε:

«Η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη από παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση και στράγγιζε και τα τελευταία πολύτιμα αποθεματικά της χώρας, αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρόμικων εκβιασμών της ΕΚΤ».

Όπως υπογραμμίζει, η μεγαλύτερη αυταπάτη ήταν η φαντασίωση ότι μπορούσε το σημερινό νεοαποικιακό ευρωζωνικό κατεστημένο να αποδεχθεί, με ένα μείγμα από κυβερνητικές ικεσίες και κατάρες, μια δήθεν «καλή συμφωνία».

Στο ερώτημα αν μπορεί να υλοποιηθεί η αρχή της ενότητας με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση απαντά: «Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης»  και χαρακτηρίζει «κακόγουστη αντιγραφή των πιο νοσηρών τακτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» την προσφυγή «ένοχα και άρον άρον» σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. 

«Αυτό που θα επιθυμούσα είναι να προκύψει ως συνέχεια ένα σχέδιο για άμεση επιστροφή της κυβέρνησης στις αντιμνημονιακές τις ρίζες και στον λαϊκό ριζοσπαστισμό (...) Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο μνημόνιο» υπογράμμισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: