Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

«Το Δέντρο της Ποίησης» φυτεύτηκε στο Νησάκι από την ΕΛΣΗ {photos}


Με μία όμορφη εκδήλωση σε ένα ακόμα πιο όμορφο φυσικό τοπίο, στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, στη θέση Σεράι, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου,το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Ιωαννιτών και η Νήσος των Ιωαννίνων, γιόρτασαν το Σάββατο την 9η Λυρική Παμβώτιδα, έναν θεσμό αφιερωμένο στην ποίηση και τους ποιητές.Η Λυρική Παμβώτιδα καταξιωμένος ήδη πολιτιστικός θεσμός με μεγάλη απήχηση, ενδυναμώνεται και έχει την προοπτική να αναδειχθεί σε ένα διεθνές γεγονός. Το στόχο αυτό έθεσε και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κωνσταντίνος Γκόγκος αναφερόμενος στο χαιρετισμό του στην προσπάθεια που κάνει η πόλη και η Ήπειρος για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.


Εκδηλώσεις όπως η Λυρική Παμβώτιδα απηχούν το μήνυμα που θέλουν να στείλουν τα Ιωάννινα στην προοπτική να γίνουν μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του πολιτισμού.

Ο κ. Γκόγκος εξήρε τη σημασία που έχουν τέτοιες διοργανώσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του Νησιού καθώς και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού οικοσυστήματος της λίμνης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πάνω σε μία ιδέα της ποιήτριας Γιώτας Παρθενίου, φυτεύτηκε και «Το Δέντρο της Ποίησης» μετατρέποντας συμβολικά το Νησί σε μία διαχρονική στέγη για την ποίηση, τους ποιητές και τους φίλους της ποίησης.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διά του Κ. Γκόγκου βράβευσε παράλληλα τη Γιώτα Παρθενίου για τη μεγάλη της προσφορά στην πολιτιστική δημιουργία του τόπου και την προώθηση της ελληνικής ποίησης στην Ευρώπη.
Στην εκδήλωση, Ηπειρώτες ποιητές από όλη την Ελλάδα διάβασαν ποιήματά τους, ενώ απονεμήθηκαν και τα  βραβεία στους συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2015 που διοργάνωσε η Εταιρία Λογοτεχνών.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ραντεβού όλων για τη Λυρική Παμβώτιδα του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: