Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Διευκρίνιση του υπουργείου Πολιτισμού για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων

Το Υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει σχετικά με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Θεαμάτων...
τα εξής:



-Η διάταξη για την κατάργηση της ειδικής εισφοράς από τα εισιτήρια του κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής ταινιών, θα γίνει αντικείμενο επαναδιαμόρφωσης σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αναφέρθηκε ήδη σχετικά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την ψήφιση της συμφωνίας. Ενήμερος, εξάλλου, για το θέμα και σύμφωνος για τους σχετικούς χειρισμούς είναι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε πρώτη φάση, ο απολεσθείς φόρος θα υποκατασταθεί με αύξηση της επιχορήγησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπέρ της παραγωγής των ταινιών. Προς τούτο θα ενισχυθεί ο ειδικός κωδικός κατά την επικείμενη αναμόρφωση του Τακτικού Προϋπολογισμού από τον Υπουργό Οικονομικών.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα μεριμνήσει πάραυτα για την είσπραξη των εκκρεμουσών επί μακρόν οφειλών από τα συμβατικά του έσοδα, ώστε να ενισχυθεί η θέση του.

-Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα διαβουλευθεί με τη διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και τους επαγγελματικούς φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: