Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ημερίδα ΦΕ & CHS-Harvard στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων


Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Harvard, οργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο των Αρσακείων Σχολείων, αλλά και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καθώς και, γενικότερα, για μέλη τής επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας. Η ημερίδα με θέμα «Χρειαζόμαστε τα κλασικά γράμματα σήμερα;» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 (10.00-15.00) στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (Λογγάδες, Ιωάννινα).


Στο πρώτο μέρος θα τοποθετηθούν επί τού θέματος τής ημερίδας ο Πρόεδρος τού Δ.Σ. τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο καθηγητής Κλασικής Ελληνικής Φιλολογίας στην Έδρα Francis Jones και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard, και Διευθυντής τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard, Gregory Nagy, και ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και Διευθυντής τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας), Πανεπιστήμιο Harvard, Ιωάννης Πετρόπουλος, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις σχετικές με το θέμα τής ημερίδας οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων: Παύλος Μαυρόγιαννης, Ελένη Παπανικολάου, Χρηστίνα Πλακούτση, Αικατερίνη Τάτση, Χρήστος Τσατσούλης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. Για τη χρήση ακουστικών απαιτείται προσκόμιση δελτίου ταυτότητας. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των εργασιών τής ημερίδας.

Επικοινωνία: Παύλος Μαυρόγιαννης, τηλ. 26510-52055, εσ. 703

Δεν υπάρχουν σχόλια: