Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Στα Γιάννενα ο Μάκης Ρουσομάνης για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου {photos}


*Του Νίκου Αντωνίου
Το χαμόγελο και η καλή διάθεση του συγγραφέα Μάκη Ρουσομάνη ήταν για ακόμη μία φορά από τα πράγματα που ξεχώρισαν και στη χθεσινή παρουσίαση του νέου του βιβλίου στα Γιάννενα. Σε μία όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Olympic, στην αίθουσα Plaza, το Σαββάτο στις 19:00, ο Μάκης Ρουσομάνης παρουσίασε στους βιβλιόφιλους των Ιωαννίνων, το νέο του βιβλίο με τίτλο “Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο” το οποίο άφησε καλές εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της, διάβασε κάποια από τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου αλλά και από απλούς αναγνώστες, για το νέο βιβλίο του Ρουσομάνη.


Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού και η συγγραφέας Βασιλική Τσούνη, καταφέρνοντας μέσα από τα λόγια και τις περιγραφές τους, να παρακινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού για το βιβλίο ακόμη περισσότερο. Ενώ οι δύο ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας “Οι Αθεράπευτοι” διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο καθώς και η Σοφία Ζώη με την μουσική μελωδία της, κατάφεραν να ταξιδέψουν τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση.

Το νέο βιβλίο του Μάκη Ρουσομάνη με τίτλο “Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο” μιλάει για μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης ανάμεσα στον 40χρονο Κενάν, έναν Τούρκο Μουσουλμάνο που ζει στη Σμύρνη, παντρεμένο, αρκετά γοητευτικό και πατέρα ενός μικρού παιδιού και στην 30χρονη Ελληνίδα καρκινοπαθή, Θάλεια, παντρεμένη και μάνα, που διαμένει στην Αθήνα. Δύο διαφορετικές πόλεις με πολλά όμως κοινά. Και η ιστορία μιας νεαρής κοπέλας στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας το 160 π.Χ. που πηγαίνει στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας της, όντας παράλληλα ερωτευμένη με τον ξανθό Αχιλλέα από την Έφεσο.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με αρκετό έρωτα και πολύ μυστήριο, που κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη και του προκαλεί συγκίνηση σε πολλά σημεία του. Όπως ίδιος ο συγγραφέας είπε, η έμπνευση για τη συγγραφή του βιβλίου ήταν ένα ταξίδι του στην Σμύρνη, όταν πια είχε τελειώσει το προηγούμενο βιβλίο του “Αύλος Έρωτας”. 

Στο ταξίδι του αυτό επισκέφθηκε το Ασκληπιείο της Περγάμου, στο οποίο βρισκόταν μία επιγραφή που του κέρδισε το ενδιαφέρον, η οποία έγραφε: "εν ονόματι των Θεών απαγορεύεται η είσοδος εις τον θάνατον". Στο τέλος της βραδιάς, ο Μάκης Ρουσομάνης αποκάλυψε στοιχεία και για το επόμενο βιβλίο του με τίτλο “Της μνήμης μου σεντούκι” το οποίο είναι υπό έκδοση και θα κυκλοφορήσει επίσης από τις εκδόσεις “Πνοή”.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου 
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: