Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Eurobasket 2015: Στόχος το μετάλλιο για την Εθνική


Αναμονή τέλος, καθώς έφτασε η ώρα για το πρώτο τζάμπολ του 39ου Eurobasket, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 του ίδιου μήνα σε γήπεδα τεσσάρων Ευρωπαϊκών χωρών, Κροατίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Λετονίας.Για την πρώτη φάση του τουρνουά οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε 4 διαφορετικούς ομίλους των 6, από τους οποίους οι τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας, θα προχωρήσουν στα νοκ-άουτ παιχνίδια των «16» με στόχο να προχωρήσουν… ακόμη περισσότερο, στις επόμενες νοκ-άουτ φάσεις μέχρι και τον μεγάλο τελικό της 20ης Σεπτεμβρίου στο πολύ-λειτουργικό Pierre-Mauroy της Λιλ στη Γαλλία.


Αρκετά όμως με τα διαδικαστικά. Η Ελλάδα θα είναι εκεί, με καλή ομάδα και με αρκετές πιθανότητες για διάκριση, αν και παίκτες και τεχνικό επιτελείο προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους στην προετοιμασία.

Βέβαια, με την ακόλουθη δωδεκάδα, οι… τόνοι ανεβαίνουν από μόνοι τους. Έχουμε και λέμε: Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, θα φορέσουν την φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» και θα δώσουν αρχικά μάχες σε Κροατικά παρκέ, στα πλαίσια του Γ’ ομίλου. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στην Α’ φάση με αντιπάλους την ΠΓΔΜ, την Γεωργία, την Ολλανδία, την Κροατία και τη Σλοβενία, με όλες τις αναμετρήσεις του ομίλου (και της Εθνικής μας ομάδας) αλλά και της διοργάνωσης, να μεταδίδονται ζωντανά μέσω stream από τον Stoiximan.gr. Η πρώτη κόντρα θα είναι απέναντι στην ΠΓΔΜ (Σάββατο 05/09 – 19.00) με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη και την ήττα με 58-72 στο Eurobasket της Λιθουανίας το 2011, να βρίσκεται στο μυαλό όλων.

Μία ματιά στο ρόστερ αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι η Εθνική μας ομάδα έχει τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, αρκεί ο προπονητής, Φώτης Κατσικάρης και οι παίκτες να βρουν την κατάλληλη συνταγή, που θα οδηγήσει σε νέες επιτυχίες την «επίσημη αγαπημένη». Γι’ αυτή την ομάδα τα 6 χρόνια από το τελευταίο μετάλλιο (χάλκινο στο Eurobasket της Πολωνίας το 2009) είναι πολλά.

Όπως ο ίδιος ο Κατσικάρης δηλώνει: «Το feeling είναι πάρα πολύ καλό, έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά ενόψει Ευρωμπάσκετ και οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι από την πρώτη μέρα(…) Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά. Στη νοοτροπία τους και στη προσωπικότητα τους» κι εμείς δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να τον αμφισβητήσουμε.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα πρόκληση για την Εθνική, το τέλος της ελπίζουμε να είναι στις 20 του ίδιου μήνα στη Γαλλία παρέα με το πιο λαμπερό μετάλλιο. Γιατί όχι; Το έχουν ξανακάνει άλλωστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: