Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα «ηχηρά» ονόματα που μένουν εκτός βουλής

Σοβαρές ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με πρωτοκλασάτα στελέχη να μένουν εκτός Κοινοβουλίου.Η είσοδος στη Βουλή του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία, όπως όλα δείχνουν, της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3%, αφήνουν εκτός πολιτικά στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.Ο Τέρενς Κουίκ δεν φαίνεται να εκλέγεται στην Β’ Αθήνας παρότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή. Οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι «χάνουν» επίσης τον Ν. Μαυραγάνη στην Εύβοια και τον Γρ. Μακαρόνα στο Ηράκλειο.



Στην Α' Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ -με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα- φαίνεται να χάνει μια έδρα με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Η έδρα πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων  και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Στο Ηράκλειο δεν φαίνεται να εκλέγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στα Γρεβενά με το ίδιο κόμμα δεν φαίνεται να βγαίνει ο Τιμολέων Κοψαχείλης.

Η Χρυσή Αυγή δεν φαίνεται να εκλέγει την Ελένη Ζαρούλια στη Β’ Αθήνας ούτε και τον Γιάννη Λαγό στη Β’ Πειραιά.

Στην Β' Πειραιά χάνει έδρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και φεύγει ο Γιάννης Λαγός. Την έδρα πήρε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων. Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει η ΝΔ (Θανάσης Μπούρας) που πάει στην Ε.Κ. (Δημήτρης Καβαδέλλας).

Στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Αμοιρίδης και στη Β΄Αθήνας δεν εκλέγεται η Αντιγόνη Λυμπεράκη που κατέβαινε με το Ποτάμι.

Στη Β' Αθηνών εκτός φαίνεται να μένει από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην Α' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλεια μιας έδρας (Κυριακή Τεκτονίδου) που πάει στην Ε.Κ. (Βασίλης Λεβέντης). Στη Β' Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια έδρα (από 2 σε 3) με την Ευγενία Αγοραστούδη να μπαίνει -για την ώρα- στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: