Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παραλήρημα του Ούγγρου πρωθυπουργού: Για όλα φταίει η Ελλάδα!

Η Ελλάδα φταίει για το κύμα προσφύγων που φτάνει στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αποφάσισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν!«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας», υποστήριξε ο Όρμπαν, σε ένα... παραλήρημα για τη μεταναστευτική κρίση, που εκτός από τη χώρα του "γονατίζει" κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στις 26 Αυγούστου οι ουγγρικές αρχές κατέγραψαν 3.241 πρόσφυγες που μπήκαν στη χώρα από τη Σερβία εκείνη την ημέρα, αριθμός χωρίς προηγούμενο.



Ο Όρμπαν επικρίνει έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έχει υποστηρίξει ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης» καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό».

Επιπλέον απέρριψε τις επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησής του να εγείρει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση χωρίς προηγούμενο, καθώς 340.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέπλευσαν τη Μεσόγειο και έφθασαν στις ακτές χωρών της ΕΕ, κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, ως τα τέλη Ιουλίου φέτος, κατά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: