Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Δημάρχου Ιωαννιτών σε φορείς με στόχο το συντονισμό για μείζονα θέματα της περιοχής


Έχοντας σταθερή τη θέση ότι ζητήματα μείζονα για την περιοχή μας προωθούνται αποτελεσματικότερα μέσα από συντονισμό δράσης και συνεργασία όλων των φορέων, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας απηύθυνε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας επιστολή στον Μητροπολίτη, στους βουλευτές και του Δημάρχους του νομού Ιωαννίνων, στον Περιφερειάρχη και στα Επιμελητήρια.Στην επιστολή με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε μια σειρά γεγονότων, που είτε σηματοδοτούν αρνητικές εξελίξεις, είτε στασιμότητα, σε μείζονα και χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών υπογραμμίζει πως «ήρθε πλέον η ώρα να επιδιώξουμε έναν καλύτερο συντονισμό, να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συναποφασίσουμε πώς θα προωθήσουμε από κοινού μείζονα θέματα για την περιοχή μας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ενημερώνει καταρχήν τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού Ιωαννίνων για την βούληση του να υπάρξει - σε συνεργασία με την περιφέρεια - κοινή συνάντηση και αφού προηγηθεί συνεννόησης με όλους για την εξεύρεση του κατάλληλου χρόνου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.Μια συνάντηση όπου θέματα όπως οι εξελίξεις σχετικά με τα διόδια, το αεροδρόμιο, το Ρυθμιστικό, το ΤΑΙΠΕΔ ή όποια άλλα κριθεί αναγκαίο, να συζητηθούν και να υπάρξουν αποφάσεις για το πώς προωθούνται από κοινού.
Επίσης ο κ. Μπέγκας κοινοποιεί προς ενημέρωση των φορέων δύο επιστολές που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα:
-την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το θέμα των εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία επιστολή ο Δήμος Ιωαννιτών επαναφέρει τις ανοιχτές, ακόμη, υποθέσεις παραχώρησης εκτάσεων, όπως το στρατόπεδο Βελισαρίου. 
-την επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Δημήτριο Κούκη μετά από σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία αφορούσε στο θέμα της τοποθέτησης ραδιοβοηθήματος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: