Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τέλος εποχής για πασίγνωστη Γαλακτοβιομηχανία

Το τέλος εποχής ήρθε για την ιστορική γαλακτοβιομηχανία Αγνό, μετά και την απόφαση του Πολυεμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να κάνει αποδεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Νίκος Κολιός.Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την προηγούμενη εβδομάδα έχει μπει στη μονάδα ο σύνδοικος που ορίστηκε από το δικαστήριο, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή των μηχανών και στην συνέχεια των οχημάτων έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Προκειμένου δε να μην γίνει πλιάτσικο στην μονάδα έχουν τοποθετηθεί και φύλακες για την φύλαξη του εργοστασίου.



Οι παραγωγοί που διεκδικούν από τον επιχειρηματία οφειλή 1,8 εκατ. ευρώ για πρώτη ύλη που του παρέδωσαν αλλά δεν την πληρώθηκαν κατέθεσαν τη Δευτέρα κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης, ενώ όσον αφορά οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της πτώχευσης, αν και η ενημέρωση που είχαν από την σύνδοικο είναι ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματά τους νωρίτερα από τη διετία.

Καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρώτα πληρώνονται οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα σφαλιστικά ταμεία, στη συνέχεια οι εργαζόμενοι και τέλος οι λοιποί πιστωτές. Σήμερα, τα χρέη της Αγνό ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός»

Σημαντικά όμως προβλήματα ρευστότητας φημολογούνται και στην άλλη μονάδα της γαλακτοβιομηχανίας Κολιός με κάποιους να ισχυρίζονται ότι καταρχήν η καθυστερήσεις στην μισθοδοσία των εργαζομένων έχει φθάσει πλέον το πεντάμηνο.

Παράλληλα προβλήματα εμφανίζονται και ως προς την τροφοδοσία της εταιρείας με πρώτη ύλη, καθώς όλοι οι παλιοί συνεργάτες δεν παραδίδουν γάλα αν δεν πληρωθούν μετρητοίς με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να έχει στραφεί όπως λένε σε μικρούς παραγωγούς παίρνοντας γάλα με το σταγονόμετρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: