Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αντίο Παρίσι χωρίς συμφωνία με την τρόικα


Το ισόγειο της Villa Said στα γραφεία της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπίας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι άδειασε χωρίς να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους της τρόικας. Ήταν περίπου 14:30 το μεσημέρι όταν σήμανε η λήξη των διαπραγματεύσεων που είχαν το τελευταίο 48ωρο στο Παρίσι η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Εδώ Παρίσι: Φεύγει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις... Ο πρώτος που αποχώρησε ήταν εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ρίσι Γκογιάλ, που έπρεπε να... προλάβει το αεροπλάνο για την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με μήνυμα στο twitter της ανταποκρίτριας του Mega στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, δήλωσε πως "ήταν έντονη και εποικοδομητική η συζήτηση και συνεχίζεται". 


Πίσω από τις λέξεις κρύβεται η αλήθεια. Πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία αναφέρουν πως υπήρξαν προσεγγίσεις σε διάφορα σημεία και πως μειώθηκαν οι διαφορές που υπήρξαν ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αλλά η ουσία είναι πως όλοι φεύγουν από το Παρίσι χωρίς συμφωνία. 

Σύμφωνα με το capital.gr, πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας ανέφεραν πως η τρόικα εξακολουθεί να πιέζει για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και να αμφισβητεί πολλές από τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. 

Ασυμφωνία λοιπόν παρά τη γεφύρωση του χάσματος και ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το EuroWorkingGroup, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το EuroWorkingGroup ετοιμάζει εναλλακτικές προτάσεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: