Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ρωσικό... «βέτο» για να μην γίνουν στον ΟΗΕ γυρίσματα του House of Cards


Η σειρά House of Cards έχει ανεβάσει τον πήχη για τα πολιτικά θρίλερ και έχει κερδίσει την καρδιά κοινού και κριτικών χάρη στην οξυδέρκειά της και τους αδίστακτους χαρακτήρες -όμως τελικά οι Ρώσοι διπλωμάτες δεν πρέπει να είναι φαν. Η παραγωγή της σειράς ήθελε να κάνει γυρίσματα στην αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά το αίτημα προσέκρουσε στο «νιετ» της ρωσικής αντιπροσωπείας.Σύμφωνα με το συνήθως καλά πληροφορημένο Foreign Policy, η παραγωγή της σειράς είχε ζητήσει να κάνει γυρίσματα στην αίθουσα στα μέσα Αυγούστου (οπότε και κατά κανόνα το πρόγραμμα στα Ηνωμένα Έθνη είναι λιγότερο φορτωμένο). 

Η βρετανική αντιπροσωπεία, που θα έχει τότε την προεδρία του Συμβουλίου, έστειλε mail στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων μελών λέγοντας πως υποστηρίζει το αίτημα και ζητώντας από όποιον έχει αντίρρηση να την κοινοποιήσει μέχρι το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Σιωπή θα σήμαινε αποδοχή.

Μισή ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας όμως, γράφει το περιοδικό, ο Μικάιλ Αγκασαντιάν είπε το «νιετ» και το ενδεχόμενο να γίνουν τα γυρίσματα πέρασε οριστικά στη σφαίρα της φαντασίας. 

Ο Αγκασαντιάν επικαλέστηκε πως ο χώρος είναι ακατάλληλος για γυρίσματα. Το Foreign Policy επικαλείται γνώση της σχετικής αλληλογραφίας.

Το House of Cards μεταδίδεται αποκλειστικά στο Διαδίκτυο, στο συνδρομητικό Netflix, και έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς για την πλοκή, την ατμόσφαιρα και φυσικά τις ερμηνείες του (με αδιαμφισβήτο κυρίαρχο τον Κέβιν Σπέισι). Γυρίσματα στον ΟΗΕ έχουν γίνει στο παρελθόν, με γνωστότερο παράδειγμα την ταινία The Interpreter (2005), για την οποία φέρεται να χρειάστηκε προσωπική παρέμβαση του τότε Γενικού Γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: