Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Crowd-funding για πατατοσαλάτα συγκεντρώνει χιλιάδες δολάρια

Το σχέδιο κατασκευής μιας... πατατοσαλάτας συγκέντρωσε περισσότερα από 4.000 δολάρια μέσω Διαδικτύου σε μερικές μόνο ημέρες.Ο εμπνευστής της ιδέας, ο Ζακ Ντέιντζερ Μπράουν από το Κολόμπους του Οχάιο αποφάσισε για πλάκα να διοργανώσει crowd-funding μέσω του Kickstarter, μιας ιστοσελίδας όπου οι επισκέπτες της μπορούν να χρηματοδοτήσουν καλλιτεχνικά πρότζεκτ.Η παρουσίαση της ιδέας, κόστους δέκα δολαρίων, ήταν η εξής: «Βασικά, απλά φτιάχνω μια πατατοσαλάτα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είδους».Βρέθηκαν περισσότεροι από 690 χρηματοδότες που έδωσαν από ένα έως 50 δολάρια για το... πρότζεκτ. 

Ο Ζακ υποσχέθηκε διάφορα δώρα ως «αντάλλαγμα» για τα χρήματα, για παράδειγμα για όσους έδωσαν ένα δολάριο υποσχέθηκε να πει το όνομά τους δυνατά όσο φτιάχνει την πατατοσαλάτα, ενώ σε αυτούς που έδωσαν 25 δολάρια υποσχέθηκε να τους στείλει ένα καπελάκι εμπνευσμένο από το θέμα της πατάτας.

Η σελίδα του πρότζεκτ έγινε share στο Facebook περίπου 33.000 φορές και χιλιάδες άλλες στο Twitter.

Τελικά, το «σχέδιο» του Ζακ όχι μόνο έγινε διάσημο, αλλά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 4.092 δολάρια και απομένουν ακόμα 26 ημέρες για τους επίδοξους χρηματοδότες να καταθέσουν τις προσφορές τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: