Ένα παράδειγμα Έλληνα προς μίμηση είναι ο Βασίλης Παππάς. Πρόκειτε για
ερευνητή της Columbia κέρδισε το πρώτο βραβείο και το έπαθλο των 200.000
δολαρίων... στον διαγωνισμό ασφαλείας Bluehat που διοργάνωσε η Microsoft. Ο Βασίλης Παππάς κατόρθωσε να αντιμετωπίσει την τεχνική των hackers που
συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποιήση ή την παράκαμψη controls
ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές. Είναι αξιόλογο που ένας Έλληνας
κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διεθνή διαγωνισμό της Microsoft. Ο
Βασίλης Παππάς, όπως αναφέρει το secnews.gr, έχει καταγωγή από την
Πάργα και τελείωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου πήρε το πτυχίο του το
2007 και το μεταπτυχιακό του 2009.
Ο διαγωνισμός είχε άλλους δύο νικητές. Ο Κροάτης Ivan Fratric από το Πανεπιστήμιο του Zagreb έλαβε $50.000 και ο Jared DeMott, ερευνητής ασφάλειας από την Harris Corp έλαβε $10.000.
Οι τρεις ερευνητές υπέβαλαν τις ιδέες τους αναφορικά με την επίλυση ενός εξειδικευμένου και δυσεπίλυτου προβλήματος που ονομάζεται "Return-Oriented Programming" (ROP) και πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζουν οι hackers και που συνήθως χρησιμοποιείται για την απενεργοποίηση ή την παράκαμψη controls ασφάλειας που διαθέτουν οι εφαρμογές.
Ο Βασίλης Παππάς, δημιούργησε μια λύση επονομαζόμενη "kBouncer", που επιτρέπει την αποτροπή των επιθέσεων ROP και "μπλοκάρει" την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα που φέρει τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας επιθέσεων (ROP).
"Σίγουρα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες στις Η.Π.Α αν προσπαθήσεις πολύ, αλλά και άτομα που δουλεύαμε μαζί όσο ήμουν στην Κρήτη και αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα τα καταφέρνουν εξίσου καλά.
Επίσης, μου άρεσε η ιδέα του να ζήσω στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην Νέα Υόρκη" σημείωσε ο Έλληνας ερευνητής.
"Πρέπει να σου αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείσαι και, ως συνήθως, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να έρθουν καλά αποτελέσματα", συμπλήρωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου