Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΦΤΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!

Μπορεί να μην μπήκαμε ακόμα επίσημα στον χειμώνα, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις της τουριστικής κίνησης από το φθινόπωρο που φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του, δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για τους επαγγελματίες του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό όλοι σχεδόν οι ντόπιοι ξενοδόχοι, μικροί και μεγάλοι, αναγκαστικά βάζουν… νερό στο κρασί τους και προχωρούν σε εκπτώσεις και άλλες δελεαστικές προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες τόσο τα επόμενα Σαββατοκύριακα όσο φυσικά και στις γιορτές που πλησιάζουν. Εξάλλου, όσοι προγραμματίζουν χειμερινές διακοπές αναζητούν πλέον πιο φτηνές και συμφέρουσες για την τσέπη τους λύσεις.


Ο Κώστας Βλάχος
Την πεσμένη μέχρι στιγμής τουριστική κίνηση στα Γιάννινα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαίωσε, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Κώστας Βλάχος, ο οποίος ειδικά για το Νοέμβριο τόνισε ότι ήταν ο χειρότερος ίσως μήνας της φετινής χρονιάς! Μία ανάσα στα τοπικά ξενοδοχεία θα δώσουν πιθανώς οι σχολικές εκδρομές για δύο – τρία τριήμερα ως τις γιορτές. Όσο για τα Χριστούγεννα, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο μόνο για κινητικότητα από γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές και τουριστικά προγράμματα, χαρακτηρίζοντας όμως πολύ χαμηλή προς το παρόν την κάλυψη δωματίων από μεμονωμένους επισκέπτες.

Εκπτώσεις και προσφορές
Με δεδομένη την πτώση της κίνησης και δίνοντας τη μάχη για την επιβίωση, τα καταλύματα στα Γιάννινα αλλά και σε χειμερινούς προορισμούς όπως το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και η Κόνιτσα, προσφέρουν στους επισκέπτες εκπτώσεις στα δωμάτιά τους που ξεκινούν από 10% και φτάνουν σε ποσοστό 30 με 35%. Παράλληλα, σε όσους προτίθενται να μείνουν λίγο παραπάνω, κάνουν ακόμη καλύτερες προσφορές, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία και ξενώνες που για συγκεκριμένες ημέρες διαμονής προσφέρουν και κάποιες δωρεάν! Φυσικά, οι τιμές στα δωμάτια ανεβαίνουν αισθητά την περίοδο των γιορτών, όμως και πάλι οι εκπτώσεις και λοιπές διευκολύνσεις δεν θα λείψουν. Πιο πολύ θα επωφεληθούν πάντως όσοι επισκέπτες κάνουν λίγο μεγαλύτερες διακοπές στην περιοχή μας. Ας δούμε όμως ενδεικτικά τιμές δωματίων, εκπτώσεις και προσφορές σε ξενοδοχεία και παραδοσιακά καταλύματα των Ιωαννίνων, καθώς και επιλεγμένων ορεινών προορισμών της περιοχής μας.

Τα Γιάννινα

Στα 120 ευρώ τιμάται ένα δίκλινο δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο της πόλης των Ιωαννίνων. Για διαμονή όμως τριών ημερών και πάνω η τιμή πέφτει στα 110 ευρώ. Τα Χριστούγεννα η τιμή του δίκλινου ανεβαίνει στα 220 ευρώ με ημιδιατροφή.
Το ίδιο δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Κάστρου κοστίζει σήμερα 65 ευρώ. Για την περίοδο των γιορτών προσφέρεται στα 75 αντί των 85 ευρώ που ήταν πέρυσι, με έκπτωση περίπου 20%. Στα 80 από 85 ευρώ δίνει τα δίκλινα δωμάτιά του ξενώνας τριών αστέρων της πόλης σε όσους μείνουν από τρεις βραδιές και πάνω. Έκπτωση 15%. Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου δίνει το δίκλινο έναντι 70 ευρώ, ενώ για τέσσερις διανυκτερεύσεις και πάνω αυτή πέφτει στα 63 ευρώ (έκπτωση 10%). Αντίστοιχες τιμές βρίσκει κανείς σε κατάλυμα στην Αμφιθέα, ενώ έως 20% είναι η έκπτωση σε ξενοδοχείο στο Πέραμα για παραμονή από πέντε ημέρες και πάνω.

Το Ζαγόρι

Στα 125 ευρώ τιμά το δίκλινο ξενώνας πολυτελείας στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου. Ωστόσο, στις δύο διανυκτερεύσεις προσφέρει και μία τρίτη δωρεάν (πλην πρωινού) ή αν δεν μπορεί να μείνει ο φιλοξενούμενος, του κάνει έκπτωση 10% στο διήμερο. 
Ξενώνας τεσσάρων αστέρων στους Ασπραγγέλους δίνει το δίκλινο έναντι 65 ευρώ. Στις τέσσερις όμως διανυκτερεύσεις προσφέρει την μία δωρεάν. Μέσα στα Χριστούγεννα τα ίδια δωμάτια θα κοστίζουν 80 ευρώ και η μία στις πέντε διανυκτερεύσεις θα είναι προσφορά. Αντίστοιχες προσφορές δίνει στους επισκέπτες του και ξενοδοχείο στο Τσεπέλοβο, ενώ άλλο κατάλυμα στο Βραδέτο κάνει έκπτωση 10% σε όσους μείνουν από πέντε ημέρες και πάνω. Εκπτώσεις της τάξεως του 20% δίνουν τρεις ξενώνες στους Κήπους, ενόψει των εορτών, ενώ από 10 έως 20% χαμηλότερες τιμές βρίσκει κανείς φέτος στα ξενοδοχεία του Παπίγκου.

Μέτσοβο – Κόνιτσα
Στα 60 ευρώ κοστολογείται  το δίκλινο σε κεντρικό ξενοδοχείο του επίσης δημοφιλούς τέτοια εποχή Μετσόβου. Για τρεις διανυκτερεύσεις και πάνω η τιμή του πέφτει στα 50 ευρώ (έκπτωση 20%)! Εκπτώσεις της τάξεως του 10  με 15% δίνουν και άλλα τέσσερα ξενοδοχεία της περιοχής για όσους μείνουν σ’ αυτά τουλάχιστον τρεις βραδιές. Όσον αφορά την Κόνιτσα τέλος, εκεί μπορεί κανείς σε παραδοσιακό ξενώνα να βρει δωμάτιο έναντι 80 ευρώ. Για διαμονή καθημερινές όμως η τιμή πέφτει στα 60 ευρώ. Τα δωμάτια στην ακριτική κωμόπολη ξεκινούν απ’ τα 40 και φτάνουν ως τα 120 ευρώ. Οι κρατήσεις για τις γιορτές είναι προς το παρόν χαμηλές, όμως οι ντόπιοι ξενοδόχοι αισιοδοξούν ότι αυτές θα ανέβουν όσο περνούν οι μέρες.



Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: