Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση του Κ.Αρβανιτόπουλου με τους προέδρους των ΤΕΙ


Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το προεδρείο της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ. «Ήταν η πρώτη συνάντηση με τους πρόεδρους των ΤΕΙ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Με ενημέρωσαν για τα προβλήματα των ΤΕΙ, για την πορεία εφαρμογής του νέου νόμου, αλλά και γενικότερα για θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και προσδοκώ μία εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία μαζί τους» πρόσθεσε.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ έθεσαν τα θέματα κυρίως των επαγγελματικών δικαιωμάτων σειράς ειδικοτήτων τους που ακόμη εκκρεμούν και ζήτησαν στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. 

«Στη συνάντηση τέθηκαν θεσμικά προβλήματα που αναφέρονται στο ρόλο και στην ανασυγκρότηση της Συνόδου, στο επίπεδο των φορέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην εκκρεμότητα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και στην αναγκαιότητα ίδρυσης επιμελητηριακών φορέων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της Συνόδου και πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήθηκε να επιλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει με τις καθυστερήσεις στην εξέλιξη και στη μονιμοποίηση μελών του προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ αναπτύχθηκαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΤΕΙ με την μείωση του προϋπολογισμού τους. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: