Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Αυλαία» στα Λιθαρίτσια για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό!


Mε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται τις τελευταίες ημέρες το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού μέσα στο Πάρκο «Λιθαρίτσια», το οποίο αύριο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο Γιαννιώτικο κοινό. Τα συνεργεία που έχουν αναλάβει την διαμόρφωση του γιορτινού αυτού χώρου δούλεψαν εντατικά το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αυριανή πρεμιέρα της «λίμνης των ξωτικών», όπως είναι η επίσημη ονομασία του Χωριού.
Από την μία πλευρά, ειδικοί τεχνίτες κατασκευάζουν στους δρόμους του Πάρκου μία σειρά από ξύλινα σπιτάκια, στα οποία θα φιλοξενηθούν ντόπιοι έμποροι, εργαστήρια εξωτικών, κουκλοθέατρο, αλλά και ένα ταχυδρομείο που θα μεταφέρει τα γράμματα των μικρών Γιαννιωτόπουλων στην Αη Βασίλη. Από την άλλη, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί  το στήσιμο των δύο στεγάστρων που θα φιλοξενήσουν στους χώρους τους παγοδρόμιο, τραμπολίνο, φουσκωτά παιχνίδια αλλά κι ένα καρουζέλ για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού. 
Το σκηνικό θα συμπληρωθεί από τον γενικότερο Χριστουγεννιάτικο στολισμό του Πάρκου, με την έμφαση να δίνεται στα έλατα, τα οποία ήδη έχουν φορτωθεί με λαμπιόνια και με την φωταγώγησή τους θα δημιουργήσουν μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα. Δεν θα λείψει όμως και το χιόνι, έστω και τεχνητό, για να συμπληρωθεί το εορταστικό σκηνικό. Υπενθυμίζεται ότι τα επόμενα Σαββατοκύριακα και φυσικά κατά την διάρκεια των εορτών το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα φιλοξενήσει ποικίλες καλλιτεχνικές και δημιουργικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες 


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: