Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Υπό κατάληψη πολλά πεζοδρόμια στα Γιάννινα!



Χειροτερεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση στα πεζοδρόμια των Ιωαννίνων! Κολωνάκια, καφάσια μανάβικων, τραπέζια, καρέκλες ακόμη και θάμνοι εμποδίζουν την κίνηση των πεζών, που αναγκάζονται να κάνουν κινήσεις… ζιγκ-ζαγκ, για να τα αποφύγουν! Καθημερινά, με τηλεφωνήματά τους στον «Π.Λ.», πολλοί αναγνώστες διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα πεζοδρόμια των Ιωαννίνων. «Δεν φθάνει που έχουμε στενά (και τα περισσότερα κατεστραμμένα) πεζοδρόμια, κάποιοι τα καταλαμβάνουν, σαν να είναι δικά τους» λένε. Ο φακός του «Π.Λ.» συνέλαβε μια τέτοια… κατάληψη πεζοδρομίου, στη συμβολή των κεντρικών οδών Βάρναλη και Μαρίκας Κοτοπούλη στους Αμπελόκηπους, όπου κάποιοι… φυσιολάτρες έχουν φυτέψει θάμνους στο μέσο του πεζοδρομίου (φωτό)!  


Πέραν τούτου όμως, προχώρησαν και σε εκτέλεση… έργων. Υπερύψωσαν κατά μήκος τμήμα του πεζοδρομίου, δημιουργώντας και σκαλοπάτια. Έτσι, έφτιαξαν μια ειδική «εξέδρα» στην οποία κάτι ενδεχομένως θέλουν να εκθέσουν. Αποτέλεσμα να μειωθεί το πλάτος του πεζοδρομίου και να δυσκολεύει τη διέλευση ηλικιωμένων, πεζών, αλλά και μητέρων και μωρών με καροτσάκια ή ψώνια.
 
Περίοικοι μας είπαν, ότι όταν απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου, τους είπαν να κάνουν επώνυμη καταγγελία. Μα είναι δυνατόν επωνύμως οι γείτονες να καταγγείλουν κάποιον και μετά να βγουν… μαχαίρια; Δεν βλέπουν οι υπηρεσίες του Δήμου το πεζοδρόμιο; Τι άλλο θέλουν για να παρέμβουν;

ΕΥΘΥΝΕΣ…
Το παραπάνω είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκε. Γι’ αυτό και γι’ άλλα παρόμοια φαινόμενα η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έχει τεράστια ευθύνη. Αντί να μεριμνήσει για την εξάλειψή τους, δυστυχώς δεν κάνει τίποτε,  αφήνοντας την πόλη στην τύχη της.

«Η εικόνα ειδικά στο κέντρο της πόλης είναι αποκαρδιωτική. Δεν κοστίζει χρήματα στη Δημοτική Αρχή να καθαρίσει τα πεζοδρόμια και να απαγορεύσει την τοποθέτηση αντικειμένων πάνω σε αυτά, για να μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορήσει» λένε συμπολίτες. Τέλος, υπογραμμίζουν, ότι πολλοί Γιαννιώτες επειδή δεν βρίσκουν χώρο να κυκλοφορήσουν πάνω στα πεζοδρόμια, αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθούν από κάποιο διερχόμενο όχημα!

Πηγή:"Πρωινός Λογός" της Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: