Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Χαλάει ο καιρός από Τετάρτη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας από την Τετάρτη με βροχές και κατά διαστήματα έντονες καταιγίδες, ενώ από την Πέμπτη περιμένουμε και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.Αναλυτικά ο καιρός της εβδομάδας στην Ήπειρο:


Ηλιοφάνεια αρχικά και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες από το μεσημέρι με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες κυρίως στο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα, αναμένουμε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες η ορατότητα στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια με ένταση 2 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 24 με 25 βαθμούς στα πεδινά και στα παραθαλάσσια τμήματα, τους 22 με 23 στα ημιορεινά και τους 18 με 20 στα ορεινά.Την Τρίτη (20/10) οι νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ από το απόγευμα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα βρέξει τοπικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ηπείρου. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.Την Τετάρτη (21/10) ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειώνονται κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Από το βράδυ οι βροχές σταδιακά θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά παράκτια τμήματα και στη συνέχεια σε ολόκληρη την περιφέρεια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (22/10) ενώ κατά τόπους αναμένεται να είναι έντονα.Από την Παρασκευή (23/10) η κακοκαιρία βαθμιαία θα υποχωρήσει, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει καθοδική πορεία. Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία το Σαββατοκύριακο καθώς και τη νέα εβδομάδα ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε χειμωνιάτικα επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: