Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καθοριστικό για το εάν θα ζήσει ο Σουμάχερ το επόμενο 48ωρο -Ολα εξαρτώνται από το εάν θα ανταποκριθεί στη θεραπεία

Την πιο κρίσιμη μάχη για τη ζωή του δίνει ο πρώην πιλότος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ που τραυματίστηκε την Κυριακή σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στις γαλλικές Αλπεις. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1 σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ που τον παρακολουθούν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και δίνει μάχη για τη ζωή του. «...ο Σουμάχερ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μάχεται για τη ζωή του. Βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί. Θα εξετάζουμε την κατάσταση ώρα με την ώρα», είπαν χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.


«Αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα είχε επιβιώσει. Χρειάστηκε να τον χειρουργήσουμε άμεσα για να μειώσουμε την πίεση στο κεφάλι του από την εσωτερική αιμορραγία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Οταν ήρθε εδώ, έκανε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις αλλά δεν είχε επαφή με όσα συνέβαιναν γύρω του. Είχε πολύ μεγάλο τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Θέλουμε περισσότερο χρόνο, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, για να βελτιωθεί η κατάσταση του. Προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε σε σταθερή θερμοκρασία. Βρίσκεται σε καταστολή. Δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, σεβόμενοι την οικογένειά του», πρόσθεσαν.

Telegraph: Στις επόμενες 48 ώρες θα καθροριστεί αν θα ζήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Telegraph η θεραπεία για τις κρανιογκεφαλικές κακώσεις που χορηγείται στον Μίκαελ Σουμάχερ έχει εισέλθει σε  μια αποφασιστική περίοδο 48 ωρών που θα καθορίσει το εάν θα επιζήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: