Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια αγωνία για τον Μίκαελ Σουμάχερ! Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του – Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Έπεσε κάνοντας σκι


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις οι φίλοι της Formula 1 και όχι μόνο αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ έχει παρουσιάσει τις τελευταίες ώρες επιδείνωση και πλέον κινδυνεύει ακόμη και η ζωή του.  Την εξέλιξη μετέδωσε η εφημερίδα Dauphiné Libéré. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.  Νωρίτερα, η ίδια εφημερίδα είχε μεταδώσει πως έφτασε εσπευσμένα με περιπολικό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο Σουμάχερ νευροχειρούργος από το Παρίσι.  Ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε ενώ έκανε σκι στο Μέριμπελ των Γαλλικών Άλπεων. Ο «Σούμι» είναι γνώστης της πίστας και δεινός σκιέρ (έκανε σκι και ως εν ενεργεία πιλότος). Έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, ενώ έκανε σκι με φίλους και τον 14χρονο γιο του. 

Αρχικά είδε μεταδοθεί πως είχε χτυπήσει σοβαρά αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του, Σαμπίν Κεμ, ο «Σούμι», ο οποίος συνοδευόταν από τον 14χρονο γιό του, φορούσε κράνος όταν έπεσε. Παράλληλα ανέφερε πως: «Ο Μίκαελ έπεσε με το κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δέχεται επαγγελματική ιατρική βοήθεια. Ζητούμε την κατανόησή σας δεδομένου ότι δεν μπορούμε να σας δίνουμε συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του".

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε σε τοπική κλινική αρχικά, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Παράλληλα, γαλλικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι το απόγευμα εμφανίστηκε έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ περιπολικό της Αστυνομίας, που μετέφερε από το Παρίσι τον διάσημο νευροχειρουργό Ζεράρ Σεγιάν.

Ο γενικός διεθυντής της πίστας του Μέριμπελ δήλωσε νωρίτερα: "Τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω σε βράχο. Φορούσε κράνος και ήταν σοκαρισμένος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ με ελικόπτερο. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό."

Ο Σουμάχερ έκανε πολύ συχνά σκι, ακόμη και τα χρόνια που ήταν εν ενεργεία πιλότος. Ο Σούμι εγκατέλειψε για δεύτερη φορά την Formula 1 το 2012 αλλά δεν είχε εγκαταλείψει τον κόσμο του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: