Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ρόλο στη διαχείριση του ΧΥΤΑ ζητά ο Δήμος Β. Τζουμέρκων


Ρόλο στη διαχείριση του ΧΥΤΑ Ελληνικού ζητά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, υπογραμμίζει συγκεκριμένα ότι η λειτουργία του, «που επιβλήθηκε με το γνωστό τρόπο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνεται ερήμην του Δήμου Τζουμέρκων». Αυτή είναι και η εξήγηση που δίνει για την συμμετοχή του αντιδημάρχου Ε. Κολοκούρη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος αναφέρει επίσης και  ερωτήματα που έθεσε στη σύσκεψη ο Αντιδήμαρχος, που αφορούν το προσωπικό που θα πρέπει να προσληφθεί για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, αν υπάρχει πρόβλεψη αυτό να προέρχεται κατά προτεραιότητα από το Ελληνικό και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, αν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός, ποιοι ελέγχουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, τι γίνεται με το δρόμο πρόσβασης τους σταθμούς μεταφόρτωσης και την ανακύκλωση.
Ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι στα ερωτήματα δόθηκαν γενικές απαντήσεις, ενώ υπογραμμίζει ότι «Οι βιαστικές κινήσεις να κλείσουμε μια χωματερή με κίνδυνο να δημιουργήσουμε μια καινούργια δεν αφορούν και δεν γίνονται αποδεκτές από το Δήμο μας. Η όποια λειτουργία του ΧΥΤΑ πρέπει να γίνει με τις σωστές διαδικασίες μέσα από τον φορέα που θα δημιουργηθεί σε περιφερειακό επίπεδο και με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου μας».
Καταλήγοντας θέτει και ζήτημα διαχείρισης του ΧΥΤΑ, καθώς αναφέρει ότι ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος «και δεν μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, δεσμεύοντας μάλιστα τον τρόπο αυτής της λειτουργίας για τα επόμενα χρόνια».


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: